УГОВОРЕ О СТИПЕНДИРАЊУ ДОБИЛО 35 СТУДЕНАТА СУТДЕНАТА СА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДА СОМБОРА
УГОВОРЕ О СТИПЕНДИРАЊУ ДОБИЛО 35 СТУДЕНАТА СУТДЕНАТА СА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДА СОМБОРА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић уручила je уговоре за 35 најбољих студената који су испунили критеријуме на конкурсу за доделу градских стипендија у школској 2019/2020. години.

  • Задовољство ми је што сте данас ту, да на неки начин обележимо почетак вашег стипендирања. Током ове године одлучили смо да се број стипендиста повећа. Уместо досадашњих 25, ове године додељујемо 35 стипендија и сасвим сигурно, ако буде простора биће их и више у наредним годинама. Наши критеријуми нису толико флексибилни и сигурна сам да сте ви међу најбољима и да сте ову стипендију потпуно заслужили. Надам се да ће те је користити онако како то вама треба, пре свега у сврху свог даљег образовања као нешто што је за сваког појединца најважније, истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

На конкурс о додели стипендија у школској 2019/2020. години, конкурисало је 96 студената, након чега је извршено бодовање по основу дефицитарности струке и по основу оствареног успеха. Сви студенти којима је одобрена стипендија имају пребивалиште на територији града Сомбора, студирају на неком од факултета чији је оснивач Република Србија, и на режиму су финансирања из републичког буџета.

 
Close Menu