УКЛОЊЕНЕ ДВЕ СПРАВЕ ИЗ СКЕЈТ ПАРКА НА СЕЛЕНЧИ – БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ
УКЛОЊЕНЕ ДВЕ СПРАВЕ ИЗ СКЕЈТ ПАРКА НА СЕЛЕНЧИ – БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ

Радници ЈКП „Зеленило“, по налогу Одељења за комуналне делатности, прошле седмице су уклонили две највеће справе из скејт парка на Селенчи, које су по оцени стучњака биле потпуно небезбедне за коришћење и представљале опасност по малишане који се ту играју. На њиховом месту за сада неће бити постављане нове справе, иако је град Сомбор тражио понуду преко јавне набавке и првобитно имао намере да справе замени.

  • На конкурс за јавну набавку јавио се један понуђач, фирма „Freaks Division“ d.o.o. из Београда, која је доставила понуду у вредности од шест милиона динара. Нажалост, град Сомбор није могао да прихвати ову понуду јер превазилази буџет намењен опремању дечјих игралишта, а осим тога, гаранција на нове справе била би само две године – рекао је Душан Ландека из Одељења за комуналне делатности.

Скејт парк на Селенчи постављен је пре шест година и прошле године истекло му је и решење о заузећу, које издаје ЈКП „Простор“. До краја године са овог простора највероватније ће бити уклоњене и остале справе, а град ће, уз сугестије грађана, одлучити шта ће ново бити направљено на овом месту, које посећује велики број малишана.

 

Оставите одговор

Close Menu