ДАНИ КОМЕДИЈЕ: НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА "ДОКТОР НУШИЋ"

 

 На 44. Позоришном фестивалу најбољих комедиографских остварења Србије "Данима комедије", који су почели 20.марта, синоћ је одиграна последња представа у конкуренцији за награде, а стручни жири је најбољом прогласио "Доктор Нушић" Бранислава Нушића, режија Кокан Младеновић у извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта.

Жири је радио у саставу драмски писац Жељко Хубач (председник), глумица Љиљана Драгутиновић и директор ЈНП "Нови пут" из Јагодине Љубиша Вујић.

"Доктору Нушићу" припада награда "Мија Алексић", која је установљена 1995.године у знак сећања на великана српског глумишта, а уручиће је, по традицији, супруга покојног глумца, Беба Алексић.

"Статуете ћуран" за најбоље глумачко остварење добилу су Биљана Кескановћ за улогу Маре и Саша Торлаковић за улогу Животе у престави "Доктор Нушић". Најбољом младом глумицом, жири је прогласио Милицу Јаневски за улогу Славке у представи "Доктор Нушић", а најбољи млади глумац је Бранислав Трифуновић за улогу Милорада у истој представи. Награду за сценографију добила је Марија Калабић за сценографију представе "Доктор Нушић".

Награде ће бити уручне сутра увече, на Светски дан позоришта, када ће бити прочитана порука Међународног позоришног института коју је ове године, по позиву, написао пољски редитељ Кшиштоф Варликовски.

Селектор овогодишњих "Дана комедије" била је професор режије на ФДУ Београд Ивана Вујић. (Танјуг)

    Ко је на мрежи: 37 гостију и нема пријављених чланова