ТРЕЋИ ПУТ У СОМБОРУ ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА "ДАН ЛАЗЕ КОСТИЋА"

 

Трећа по реду књижевна манифестација, посвећена најкарактеристичнијем песнику српског романтизма, Лази Костићу и његовој песми Санта Марија делла Салуте, "Дан Лазе Костића" одржана је у уторак, 3. јуна у Српској читаоници "Лаза Костић" Сомбор.

Манифестацију је отворио Немања Сарач, већник за културу, а поред њега све присутне су поздравили представници организатора проф. др Стојан Бербер, испред Удружења грађана Раванградско пролеће и Владимир Јерковић, директор Градске библиотеке. Своје стваралаштво, посвећено Лази Костићу и љубави, приказало је шеснаест уметника из Сомбора и околине, из  Куле, Суботице и Београда, а програм су употпунили ученици Средње музичке школе Петар Коњовић.

Жири песничке повеље  "Венац Лазе Костића", у саставу Стојан Бербер, Владимир Јерковић и Давид Кецман донео је одлуку да ове године  "Венац Лазе Костића" припадне запаженим београдским песницима Лази Лазићу и Предрагу Богдановићу Цију, некадашњим Сомборцима,  који су након примања повеља беседили о Лази Костићу и његовом песичком делу.

    Ко је на мрежи: 42 гостију и нема пријављених чланова