ОДРЖАНА II СЛАМАРСКО-ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋУ "ЛЕМЕШКА ЈЕСЕН 2015"

 

У организацији БКЦ "Лемешки Буњевци", 4. и 5. септембра у Светозар Милетићу одржана је друга по реду сламарко ликовна колонија „Лемешка јесен II“.

Домаћин колоније, Стипан Будимчевић, окупио је уметнике- сламаре из Сомбора-УГ „Буњевачко коло“, Суботице- КУД“Буњевка“ и КУД“Александрово“. Међу сликарима учесницима колоније, поред сликара аматера из Светозара Милетића, учествовале су и чланице Арт Студија – друштва за борбу против рака – Цецилија Милер и Добрила Ивановић. Колонију су својим доласком подржали чланови Буњевачког националног савета из Суботице, Ката Кунтић, председница одбора за културу, Тихомир Врбановић, председник одбора из информисање те Станислава Луткић, чланица Буњевачког националног савета из Сомбора.

У простору сеоске месне заједнице, уметници су размењивали знања, искуства и вештине те сламом и бојама стварали своје умитничке изразе.

За госте колоније, захваљујући лемешким фијакеристима, уприличена је вожња фијакерима и упознавање са старим здањем Лемешке бање, Рибњаком, црквом и Калваријом с видиковцем о чему је госте упознао потпредседник БКЦ„Лемешки Буњевци“ Жељко Зелић.

Слике настале на II колонији, како најављују домаћини из БКЦ „Лемешки Буњевци“ биће приказане на децембарској изложби у оквиру божићно-новогодишњих свечаности.
Ружица Парчетић

    Ко је на мрежи: 102 гостију и нема пријављених чланова