ГРАЂЕВИНСКА СЕЗОНА У ПУНОМ ЈЕКУ! РАНЧЕВО ДОБИЈА АСФАЛТ

 

Пошто су окончане за град Сомбор битне јавне набавке које су биле везане за Одржавање општинских путева, градских улица и улица у насељеним местима, отпочела је и грађевинска сезона у оквиру које се изводе радови по претходно дефинисаном плану који су усаглацили управљач општинских путева, ЈКП "Простор" Сомбор, представници градских и сеоских месних заједница и надлежно комунално оделење Градске управе.

Први овогодишњи грађевински радови изведени су у Бачком Моноштору, где су у неколико улица санирани земљани коловози до нивоа туцаника ширине до 3 метра. Упоредо са тим, изводили су се радови на крпљењу ударних рупа у насељеним местима машинским путем, а асфалтиране су улице Огњена Прице и Гаковачка у Бачком Брегу, укупне дужине око 400 метара.

- Последње четири године у Бачком Брегу је асфалтирано више од 850 метара пута, рекао је директор "Простора", Горан Нонковић. Он је истакао да су асфалтирани делови улица Штросмајерова, Мајора М. Тепића и Иве Лоле Рибара, а следи изградња тротоара у Колутској улици. Од почетка грађевинске сезоне санирани су тротоари у насељеним местима, приступне стазе око споменика Солунским борцима у центру Алекса Шантића, а поправљена је и оштећена бициклистичка стаза Сомбор - Бездан, укупне дужине 450 метара. Из ЈКП "Простор" наводе да је уређена и постојећа саобраћајница у кругу Сомборске болнице (око породилишта), а изграђена су и привезишта на новоизграђеном купалишту "Тромеђа".

Грађевинске екипе се ових дана селе у приградско насеље Ранчево, где ће изводити радове на асфалтирању улица у овом салашком насељу. ЈКП "Простор" Сомбор као управљач пута, брине и о хоризонталној и вертикалној сигнализацији на територији Града Сомбора, па је у току и фарбање хоризонталне сигнализације у граду и насељеним местима. Сходно плану извођења радова, наручена је израда привремене техничке регулације саобраћаја улице 21. октобра и Филипа Кљајића, којом ће се омогућити извођење већих радова на санацији постојећег коловоза.

    Ко је на мрежи: 54 гостију и нема пријављених чланова