У СОМБОРУ ОДРЖАНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У ВАЗДУХОПЛОВНОМ МОДЕЛАРСТВУ И МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ "БАЧКА КУП"

 

Државно првенство у ваздухопловном моделарству одржано је 3. јуна на терену Ранчево, а највреднија домаћа титула са тог првенства припала је четворици такмичара, саопштено је из Ваздухопловног савеза Србије.

Како наводе, прва места у категоријама Ф1А, Б, Ц и Х припала су Мићи Тици из Аероклуба „Винг“ (Београд), Бојану Гостојићу из Аероклуба „Зрењанин“, Драгану Лакићу из Аероклуба „Винг“ и Андреју Настасићу из Аероклуба „Сомбор“.

– У категорији Ф1А (модели једрилица) наступило је укупно 11 такмичара из 5 Аероклубова, а поред првопласираног Миће Тице, који је освојио максималан број бодова у свих пет серија, други по успешности је био Радоје Благојевић из Аероклуба „Војка“, док је треће место припало Владимиру Миљушу из Аероклуба „Сомбор“. – кажу из Савеза.

У екипном пласману најуспешнији су резултатски били такмичари из Аероклуба „Нова Пазова“, док је у најтрофејнијој категорији Ф1Б (модели на погон гумом), најбољи је био актуелни светски шампион екипно и европски јуниорски првак Бојан Гостојић из Аероклуба „Зрењанин“, објашњавају из Савеза и додају:

– Друго место је освојио Божо Грубић из Аероклуба „Нова Пазова“, док је треће место припало Бојановом оцу Светозару Гостојићу, такође члану репрезентативног тима који је актуелно најбољи на свету. Од тимова, најбољи у овој категорији је био Аероклуб „Зрењанин“.

У категорији Ф1Ц (пењачи) прошло је без изненађења, те су се на прве три позиције нашла тројица репрезентативаца у овој категорији, са распоредом – на првој позицији Драган Лакић из Аероклуба „Винг“, на другој позицији његов клупски колега Бранко Бијелић и на трећој позицији Жива Ковачки из Аероклуба „Зрењанин“. Најбољи екипно био је Аероклуб „Винг“.

Према наводима Савеза, у категорији Ф1Х (модели једрилица за јуниоре), прво место је припало Андреју Настасићу из клуба домаћина „Сомбор“, док је другу позицију освојио Видак Веселиновић из Аероклуба „Трстеник“:

– Треће место припало је Стефану Настасићу из Аероклуба „Сомбор“. Стефан и Андреј су високим пласманима, заједно са осталима из клуба, допринели да „Сомбор“ екипно буде најуспешнији у овој јуниорској категорији.

Традиционални „Бачка куп“

Као увертиру Државном првенству, организатор је претходног дана, 2. јуна, организовао на истом месту и у истим категоријама 22. отворено међународно такмичење „Бачка куп“, саопштено је из Ваздухопловног савеза Србије. Ово такмичење било је уједно и друго коло Лиге Србије у ваздухопловном моделарству, кажу из савеза и додају:

– Од 20 такмичара у категорији Ф1А најуспешнији је био такмичар из Америке Андру Барон, који је извојевао победу у финалном, додатном лету са нашим такмичаром Мићом Тицом из Аероклуба „Винг“ Београд, коме је на крају припало друго место.

У Ф1Б најбољи је био Радоје Благојевић из Аероклуба „Војка“, са максималним резултатима у свих пет серија, а у Ф1Ц победник је био Стеван Јановић из Аероклуба „Сомбор“. Од јуниора, у категорији Ф1Х, највише позиције су припале такмичарима из Мађарске. (tangosix)

    Ко је на мрежи: 51 гостију и нема пријављених чланова