СОМБОРСКА БОЛНИЦА ДОБИЈА НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

 

Министарство правде на основу средстава прикупљених на основу кривичног гоњења – опортунитета, у последње три године путем јавног конкурса распоредило је милијарду и 148 милиона динара на скоро 300 пројеката. Министарка правде Нела Кубуровић је, приликом свечаног уручивања уговора добитницима трећег по реду Конкурса, истакла да је ове године пријављено скоро дупло више пројеката него прошле године и то 1.336, али и да је износ који је требало да се распореди био за скоро 100 милиона већи, односно да су средства износила 445 милиона динара. Кубуровић је указала да је Комисија и ове године веома добро и предано радила и да је од 1.336 пројеката, предложила Влади њих 130, која је својим Решењем то и потврдила.

- Више од 200 милиона динара додељено је пројектима из области здравства међу којима су домови здравља, Клинички центар Србија, ГАК Народни фронт, Институт за ортопедско хирушке болести Бањица, здравствени центри широм Србије који ће тај новац утрошити на набавку санитета и возила са пратећом медицинском опремом, као и друге медицинске апарате, рекла је Кубуровић.

У петак, 01. јуна 2018. године у Клубу посланика, министарка правде Нела Кубуровић је уручила уговоре којима ће бити обновљена инфраструктура школа и вртића, набављена школска опрема, као и недостајућа санитетска возила и медицинска опрема, побољшани капацитети установа културе и социјалне заштите и пружена подршка особама са инвалидитетом.

Општа болница “Др Радивој Симоновић“ Сомбор је по овом конкурсу добила 5.500.000,00 динара, за набавку санитетског возила опремљеног адекватном медицинском опремом за транспорт витално угрожених пацијената, а уговор је у име сомборске болнице потписао в.д. директор, др Драган Растовић.

- За нашу установу ово је веома значајан уговор. Општа болница Сомбор има два санитетска возила од којих ни једно није опремљено адекватном медицинском опремом неопходном за транспорт пацијената, посебно оних витално угрожених, као и осталих пацијената којима је из било ког разлога неопходан третман у другим секундарним или терцијарним здравственим установама, каже др Драган Растовић. Набавком новог, комплетно опремљеног возила, транспорт пацијената ће се одвијати несметано, у реалном времену, а олакшаће се и рад медицинском особљу и подићи ниво квалитета здравствене услуге у сомборској болници, напомиње др Растовић.

Општа болница “Др Радивој Симоновић“ Сомбор је средства за набавку возила добила на основу пријаве на јавни конкурс за доделу срадстава прикупљених на основу одлагања кривичног гоњења код Министарства правде, посредством Покрајинског секретаријата за здравство.

Свечаној додели уговора присуствовао је и министар здравља Златибор Лончар, државни секретар Министарства културе и информисања Александар Гајовић и помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Александар Пајић

    Ко је на мрежи: 97 гостију и нема пријављених чланова