УХАПШЕН ЛАЖНИ САОБРАЋАЈАЦ! МУП САВЕТУЈЕ ГРАЂАНЕ НА ШТА ДА ОБРАТЕ ПАЖЊУ, КАКО НЕ БИ БИЛИ ЖРТВЕ ПРЕВАРЕ

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Д. Т. (1978) из Београда, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело лажно представљање.

Осумњичени се терети да је, управљајући возилом „audi Q7“ са светлосном сигнализацијом плаво-црвене боје, такозваним блинкерима, на ауто-путу, Ибарској магистрали и другим магистралним путевима заустављао учеснике у саобраћају. Од њих је затим, представљајући се као полицајац, узимао новац за наводно извршене прекршаје.

Претресом стана осумњиченог, полиција је пронашла 11 пиштоља, 9 пушака, пет легитимација које подсећају на полицијске, 15 ножева, четири оптичка нишана, два електрошокера и три двогледа.

Оружје је одмах упућено на вештачење како би се утврдило да ли је реч о ватреном оружју, или ваздушним и гасним пушкама и пиштољима.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду.

Позивају се грађани који препознају осумњиченог на фотографији коју достављамо у прилогу, да се јаве на број телефона 011/279-74-65 или лично у ПУ за град Београд у Булевару деспота Стефана 107.

Поводом јучерашњег хапшења осумњиченог Д. Т. (1978) из Београда који се лажно представљао као саобраћајни полицајац и наплаћивањем наводних казни оштетио већи број људи, Министарство унутрашњих послова саветује грађане на шта да обрате пажњу како не би били обманути.  

Најпре, подсећамо грађане да су саобраћајни полицајци дужни да, приликом обављања послова контроле и регулисања саобраћаја на путевима, носе униформу са ознакама и припадајућом опремом на прописан начин.

 - На униформи саобраћајног полицајца мора се на левој страни, у висини груди, налазити значка полиције, док се на десној страни, у висини груди, налази ознака са презименом полицијског службеника са бројем који мора одговарати броју службене легитимцације, објашњава Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције МУП-а.

Он истиче да полицијски службеници саобраћајне полиције у контроли саобраћаја морају имати службену значку са службеном легитимацијом,  која служи за идентификацију и доказивање својства полицијског службеника.

- Такође, посебно наглашавамо да грађани, који су заустављени у контроли саобраћаја због извршеног прекршаја прекорачења брзине, имају право да затраже увид у видео запис на којем се јасно могу видети возило којим је учињен прекршај, регистарски број возила, као и битна обележја прекршаја, било да је прекршај документован ручним радаром или радаром уграђеним у возила без спољних обележја полиције – пресретаче, нагласио је Раденковић.

Он напомиње и да полицијски службеници у циљу откривања, документовања и доказивања саобраћајних прекршаја и других деликата, могу користити возила са или без спољних обележја полиције, са уграђеним уређајима за утврђивање прекршаја у саобраћају.

    Ко је на мрежи: 83 гостију и нема пријављених чланова