ВОЗАЧИ НА САТ ВРЕМЕНА БЛОКИРАЛИ ГЛАВНЕ УЛАЗЕ У СОМБОР

 

Широм Србије возачи и мотоциклисти незадовољни високим ценама горива данас су одржали протест, зауставивши своја возила на најфреквентнијим путевима, што је изазвало саобраћајни колапс.

Своје нзадовољство ценом горива у нашој земљи исказали су и возачи у Сомбору, који су се како је било и најављено на друштвеним мрежама, окупили на живинској пијаци у центру града. Учесници протеста у Сомбору су потом блокирали улазе у град на Суботичком и Сивачком путу, као и на семафору код бензинске пумпе Кнез петрол на Стапарском путу. Блокада је трајала сат времена, од 17 до 18 часова а возачи и мотоциклисти су одрадили и протестну вожњу кроз град.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ.

Возачи су данас протестовали због високих цена горива, а у Србији је просечна цена бензина прешла 150 динара, док је дизел скупљи од 160 динара. Према писању медија безоловни бензин је најскупљи у Грчкој 1,54 евра, док је а најјефтинији у Босни и Херцеговини 1,09 евра. Када је реч о дизелу, једино је у Албанији (1,42 евра) скупљи него у Србији.

Са друштвених мрежа стиже порука грађана да је могућа и радикализација протеста.
 
Министар финансија Синиша Мали рекао је раније за Танјуг да ће се са ММФ-ом у понедељак разговарати између осталог и могућностима за умањење акциза на гориво.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да свако данас има право да изрази свој став, али да је начин на који су неки возачи протествовали, неодговоран и не доноси ништа добро грађанима.

- Данас смо нажалост имали прилику да видимо како један број веома неодговорних људи покушава да у потпуности паралише и заустави саобраћај у појединим градовима наше земље. Имали смо прилику да видимо да само два или три возила блокирају и по читаве колоне и угрожавају права других грађана, рекао је министар за Танјуг.

Како је навео током заустављања саобраћаја истовремено су заустављена и кола Хитне помоћи, тако да ни медицинско особље у хитним случајевима није могло да ради свој посао.

- Без обзира што у Србији данас свако има право да изрази свој став, овакав начин терора мањине над већином, засигурно не доноси ништа добро грађанима Србије, али прети да угрози и права на слободу кретања огромног броја људи и нормално одвијање саобраћаја и свакодневног живота, указао је Стефановић. (РТВ,ТАНЈУГ, Фото:ТеслаГаково)

    Ко је на мрежи: 70 гостију и нема пријављених чланова