ОДРЖАНИ 7. СВЕТОАНТУНСКИ СПОРТСКИ СУСРЕТИ

 

У недељу, 10. јуна у салашима Градина крај Сомбора, одржани су 7. традиционални Светоантунски спортски сусрети. Спортске екипе из салашких насеља Ленија, Лугово, Бездански пут те поштоваоце салаша и игре угостили су организатори спортиских сусрета – УГ „Буњевачко коло“, Агро Раванград и мештани салаша домаћина -  Градине.

Спортска такмичења одвијала су се на фудбалком терену крај старог здања салашарске школе и руинираног дома културе, док су се шаховске партије играле у авлијиском делу земљорадничке задруге Агро Раванград. Иако су утакмице, шаховске партије и остварени резултати показатељи спортске спретности, знања, рада па и среће, домаћини истучу да су сусрети више генерација спортиста, дружење младих са околни салаша и свакако спортски фер-плеј на првом месту.

Манифестацију спортског карактера улепшали су фијакери који су гостима понудили вожњу запрегама по градинским салашима и атару. Међу гостима и званицама, манифестацију су увеличали својим доласком др Владо Бабић, народни посланик и Владимир Фратрић чија се фамилија памти по заслугама за увођење електричне енергије у салаше Градина.

На крају сусрета, награђени су најбољи. У фудбалу, најбоље резултате постигла је екипа са салаша Бездански пут, други су били фудбалери домаћина из градинских салаша, а треће и четврто место припало је екипама Жарковац-Лугово и Ленија. За најбољег голмана Светоантунски сусрета проглашен је Марко Буловић, најуспешнији голгетер је Михајло Мишковић а титулу најбољег играча турнира заслужно је понео Давор Вуковић. Како је фудбалском турниру претходила ревијална утакмица најмлађих фудбалера, посебна признања уручена су капитенима мешовите и мушке фудбалске екипе „петлића“  - Милици Парчетић и Михајлу Пекановићу.

Међу шахистима најбоље резултате остварио је Бошко Шеша, друго место је припало Николи Живановићу а треће Војину Поповићу. Најуспешније екипе и појединци пригодно су награђени пехарима и дипломама.

Организатори Стветоантунског турнира су се и овог пута посебно захвалили спонзорима и појединцима који су дали посебан допринос одржавању Светоантунски спортских сусрета па су захвалнице уручене: ЗЗ Агро Раванграду, ЈКП Зеленилу, Шими Гертнеру, Стипану Петрешу, Гашпару Матарићу те Фрањи Ђурковићу. Након доброг фудбала и маестралних партија шаха, спортисти, гости и организатори провеселили су се на заједничком ручку, уз старе песме и добре салашарске музичаре.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ.

    Ко је на мрежи: 120 гостију и нема пријављених чланова