ПАДАВИНЕ ИЗАЗВАЛЕ ПОПЛАВУ У СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ! КАНАЛИЗАЦИЈЕ СЕ ИЗЛИЛЕ У ПОДРУМ ХИРУШКОГ БЛОКА

 

У суботу, 09. јуна 2018. године, на територији града Сомбора регистроване су обилне падавине од 49 l/m2, а невреме праћено грмљавином направило је велике штете на многим објектима у граду. Велика количина падавина изазвала је проблеме и у Општој болници "Др Радивој Симоновић" Сомбор.

У подруму хирушког блока, на Одељењу за физикалну медицину, рехабилитацију и рану рехабилитацију које се налази у нивоу нижем од остатка подрума, излила се атмосферска и фекална канализација и изазвала поплаву висине од око 40 cm, док се у Служби за патолошко-анатомску дијагностику излила само атмосферска канализација.

Одмах су предузете све мере у спречавању даљег ширења поплаве и започети су радови на санацији поплављених делова зграде. Током извођења ових радова и док није урађена дезинфекција, у читавом хируршком блоку била је на снази мера забране посета. Након што је из подрумских просторија испумпана вода и пошто је дезинфиковано Одељење за физикалну медицину, али и читава зграда Хируршког блока, у недељу је укинута је ова забрана.

Из Опште болнице "Др Радивој Симоновић" Сомбор кажу да су у поплави на Одељењу за физикалну медицину, рехабилитацију и рану рехабилитацију потпуно уништене све струњаче и столице, а у квару је један компјутер и диадинамик (ДДС). У Служби за патолошко-анатомску дијагностику такође је страдао један рачунар и монитор, а још два компјутера и УПС на ЦТ-у су услед струјног удара у квару.

- Радимо на санацији штете, а очекујемо да ће ускоро бити купљен и нови УПС, те да ће ЦТ апарат наставити несметано да ради, поручују из сомборске болнице.

- Проблем са изливањем атмосферске канализације и поплавом у подруму Хируршког блока, на жалост, честа је појава и дешава се сваки пут када су овако обилне падавине. Киша подигне ниво подземних вода и онда имамо проблем. Трајно решење овог проблема изискује велика улагања, јер се ниво подрума где је смештено Одељење за физикалну медицину, рехабилитацију и рану рехабилитацију, налази испод нивоа на којем је градска канализација. Очекујемо да ће уз подршку Града, Покрајинског секретаријата за здравство, Министарства здравља и Канцеларије за јавна улагања Републике Србије, овај проблем у догледно време бити трајно решен, стоји у допису који су упутили надлежни из Опште болнице "Др Радивој Симоновић" Сомбор.

    Ко је на мрежи: 89 гостију и нема пријављених чланова