УГ "БУЊЕВАЧКО КОЛО" СОМБОР ОСУДИЛО НАПАД НА НАРОДНОГ ПОСЛАНИКА ВЛАДУ БАБИЋА

 

Поводом анонимног претећег писма које је упућено посланику СНС-а у Скупштини Србије, Влади Бабићу из Сомбора, управни одбор УГ “Буњевачко Коло” Сомбор чији је Бабић реоснивач и члан, издао је саопштење које преносимо у целости:

- Заиста смо дубоко потрешени и разочарани садржином анонимног претећег писма и овај напад најоштрије осуђујемо. Подсетимо, Прим др. Владо Бабић је између осталог члан Удружења "Буњевачко Коло" Сомбор од његовог самог реоснивања и први председник одбора за културу Буњевачког Националног Савета у његовом првом сазиву. Данас Прим др Владо Бабић врло снажно заступа интересе Буњеваца у Народној Скупштини Републике Србије. Допринос Прим др Владе Бабића поновом утемељењу и оживљавању националне свести Буњеваца, након свега што смо доживели од Декрета 1945, па надаље је несумњив и немерљив. Стога  овакав кукавички напад на њега (јер је напад анониман, а само кукавице крију своје име и презиме), уједно напад на све Буњевце. Подсећамо да смо ми у Сомбору, обостраним мукотрпним, дугогодишњим и стрпљивим деловањем, врло осетљиве међунационалне односе између Хрвата и Буњеваца, на обострано задовољство, успели довести на изузетно висок ниво међусобног поштовања и уважавања. Оваквим се нападом на истакнутог носиоца функција рођењем, жељом и вољом, врло посвећеног Буњевца, поред личног напада, врши напад управо на добре међунационалне односе, који су грађени у врло компликованим и тешким историјским и социолошким околностима, а на који смо ми, сви сомборци поносни, ма које нације и вере били. Очито је неком баш овакав “Сомборски” амбијент опште међусобне толеранције уважавања и суживота засметао. Ми, Буњевци из Сомбора, чланови  УГ “Буњевачко Коло” Сомбор, поручујемо анонимном коресподенту да ће овај напад проћи безуспешно, да он не може покварити све горе наведено, да ће међунационални односи у Сомбору и даље остати за пример свим вишенационалним срединама.

Енергично тражимо од надлежних органа да најбрже могуће пронађу и обелодане име виновника овог непријатног, ружног и кукавичког напада, јер ће се једино на тај начин спречити сви будући напади који свим срединама, биле оне једнонационалне или мултиетничке, врло лако могу изазвати немерљиву штету, стоји у допису УГ "Буњевачко Коло" Сомбор.

    Ко је на мрежи: 48 гостију и нема пријављених чланова