У ОКВИРУ АКЦИЈЕ "НЕ ПРЉАЈ. НЕМАШ ИЗГОВОР!", ЧИШЋЕНО ИЗЛЕТИШТЕ ТРОМЕЂА

 

Након Панчева и Крагујевца, Еко тим СББ фондације је прошлог викенда, посетио Сомбор, где је у сарадњи са Јавним комуналним предузећем „Зеленило“ Сомбор и уз подршку Града и чланова бициклистичког клуба „Сомбор“, чистио познато излетиште Тромеђа, као и простор између новог и старог купалишта. Акција је настављена и у недељу, када је додатно чишћен и део око Великог бачког и канала Дунав-Тиса-Дунав.

Друштвено одговорна кампања „Не прљај. Немаш изговор!“ настављена је и ове године, четврту сезону заредом, а Еко тим СББ фондације у претходном периоду прикупио је чак око 1000 тона смећа, уз подршку грађана и локалних заједница које је посетио. Средином јуна, тим је кренуо на ново путовање са истим циљем – указати грађанима на одговорно понашање према животној средини.

Акцију на новоизграђеном излетишту на Роковачкој тромеђи у Сомбору поздравили су и испратили Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Срђан Андрић, директор пословне јединице СББ-а у Сомбору, и Роберт Мартон, председник бициклистичког клуба „Сомбор“.

- Окупили смо се овде на Тромеђи, излетишту у Сомбору које је последњих година постало омиљено нашим суграђанима. Град Сомбор је са Водама Војводине, кроз партиципативно буџетирање, омогућио да грађани изаберу пројекат који је финансиран и локацију која је приведена намени. Данас је са нама компанија СББ која спроводи акцију „Не прљај. Немаш изговор!“. Ми се захваљујемо компанији СББ што је препознала град Сомбор и изабрала га за спровођење ове акције, изјавио је Мирослав Ковачић, градски већник.

Срђан Андрић, директор пословне јединице СББ-а у Сомбору, изразио је задовољство што је кампања ове године реализована и у нашем граду.

- Овим активностима настављамо да подсећамо грађане да од свих нас зависи колико ће средина у којој живимо бити чиста. Захвалио бих се овом приликом Граду, ЈКП „Зеленило“ Сомбор, као и члановима бициклистичког клуба „Сомбор“ на подршци у реализацији акције. Следеће недеље бићемо у Краљеву, изјавио је Срђан Андрић.

Роберт Мартон, председник бициклистичког клуба „Сомбор“ је напоменуо да су у акцији на Тромеђи учествовали и чланови бициклистичког клуба „Сомбор“.

- Пошто тренирамо и у овом делу сомборске општине, често смо сведоци велике количине смећа које се немарно одлаже уз канале и путеве, па смо одлучили да подржимо акцију и дамо мали допринос очувању животне средине која је врло битна и о којој морамо водити рачуна, рекао је Мартон.

    Ко је на мрежи: 38 гостију и нема пријављених чланова