ПИСМО ЧИТАЛАЦА: "ЧИСТОЋА" НА ВЕЛИКОМ ПРАВОСЛАВНОМ ГРОБЉУ

 

У нашу редакцију стигао је мејл наше сугађанке у којем уз фотографије са лица места, указује на проблем са отпадом из препуних контејнера на Великом православном гробљу у Сомбору, који се стално понавља. Мејл преносимо у целости:

Поштовани,

У прилогу вам шаљем две фотографије направљене јуче послеподне (04.07.) на Великом православном гробљу у Сомбору. Иста слика се не појављује први пут, већ сваки пут када одемо да посетимо породичне гробове. Контејнер је сваки пут дупке пун, а смећа има и око њега. Не зна се шта је горе, то што они који треба то да празне и чисте не раде свој посао, или наши несавесни суграђани, који остављају смеће около. Треба поменути да се исти тај контејнер налази на нечијем гробу.

Сматрам да је ова слика потпуно непоштовање покојника. Да ли је могуће да не постоји нико ко одржава чистоћу на гробљу? Суграђане још и разумем што остављају смеће поред контејнера, јер у њему просто више нема места! Сваки пут када одемо да очистимо гробна места својих најмилијих затекнемо гомилу смећа по гробу и буквално са једне стране не може ни да се приђе.

Исти тај контејнер би требало мало чешће празнити, поготово с пролећа и лети, јер тада има и највише отпада. Ко год да је одговоран за ову, на част му поштовање оних који више нису међу нама. (Вања Кахримановић)

    Ко је на мрежи: 49 гостију и нема пријављених чланова