ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ ДОМА ЗДРАВЉА У МИРНОЈ УЛИЦИ

Претходне седмице у потпуности је завршена прва и најобимнија фаза реконструкције зграде Дома здравља „Др Ђорђе Лазић” у Мирној улици. Радови су започели крајем марта, а инвестиција је вредна више од 30 милиона динара. Средства су одобрена од Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, а извођач радова је била сомборска фирма „Сомборелектро”.

- На свим одељењима промењене су подне облоге и унутрашња столарија, потпуно су обновљени санитарни чворови и урађене нове водоинсталације. Унутрашњи простори су окречени, а урађена је и комплетна унутрашња и спољашња изолација и фасада. У подрумском делу урађена је хидроизолација, која је била изузетно потребна због влаге. Ова зграда има три нивоа, три међуспрата и подрум, и све је потпуно реновирано - објаснила је др Емеше Ури, директорка Дома здравља „Др Ђорђе Лазић”. Највећу промену добила је Служба за здравствену заштиту жена, која је пресељена у некадашњи Кардиоваскуларни диспанзер. На месту ове службе сада се налази простор за обуку за прву помоћ, Школа за труднице и велика чекаоница, која је прилагођена родитељима са децом.

- Изборили смо се за простор у којем је био смештен Кардиоваскуларни диспанзер, а који нам много значи јер је простран и жене се пријатније осећају, а посебно је олакшано трудницама зато што се налази у приземљу. На бившој тзв. гинекологији сада су заједничке службе, које пружају много могућности. На овом месту се налази и ултразвучни кабинет где се снимају кукови бебама, тако да коначно имамо један функционалан простор са великом чекаоницом, који је много пријатнији и за децу и за родитеље - рекла је др Емеше Ури.

Без обзира на комплетну реконструкцију зграде Дома здравља, у протеклих пет месеци све службе ове здравствене установе радиле су редовно. Иако су услови били тешки, запослени су дали све од себе да се рад одвија несметано.

- Захваљујем се запосленима, нарочито спремачицама које су радиле сваки викенд и прековремено да бисмо ми могли несмета-но да радимо. Захваљујем се и запосленима који су радили под тешким условима и без приговора, али и пацијентима који су имали разумевања и стрпљења током извођења радова. Пуно нам је значило и то што је град поставио надзорни орган који се заложио да радови буду изведени беспрекорно - истакла је директорка Дома здравља „Др Ђорђе Лазић”.

У другој фази радова биће отклоњени сви недостаци на згради који су откривени током реконструкције. Такође, предвиђена је и комплетна обнова лабораторије, кроз чију чекаоницу дневно прође 200 пацијената. У другој фази радова биће уграђени и лифтови, па ће одлазак на други спрат бити знатно олакшан најтежим пацијентима.

Због реновирања зграде Дома здравља дешавало се да телефонске линије појединих служби буду у прекиду. Након реконструкције све фиксне линије поново раде, а бројеви су: Служба за здравствену заштиту предшколске деце 412-466, Служба за здравствену заштиту школске деце и омладине 414-228, Служба за здравствену заштиту жена 413-537, Служба за здравствену заштиту радника 412-566, Служба за стоматолошку здравствену заштиту деце 438-748, Служба за биохемијско-хематолошку дијагностику 413-665, Служба опште медицине са центром за превентивне услуге 482-913. (Сомборске новине)

    Ко је на мрежи: 40 гостију и нема пријављених чланова