СОМБОРСКИ ЗАТВОРЕНИ БАЗЕН У НОВУ СЕЗОНУ УШАО РЕНОВИРАН

 

Сомборски затворени базен у Градској хали "Мостонга" је потпуно спремно дочекао нову сезону, што су први већ видели чланови пливачких клубова, као и грађани-љубитељи пливања као вида рекреације, али и заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић, приликом посете овом објекту Спортског центра „Соко“ у Сомбору.

- Базен јесте реновиран, али ја бих пре свега истакао да је за  сваку похвалу то што је затворени базен почео са радом 1. октобра, што претходних година није био случај. То много значи, како ватерполо клубу, тако и пливачким клубовима, јер неће морати чекати средину октобра да би почели са својим тренинзима, а то ће утицати на њихову форму, казао је Ратковић обилазећи базен и захвалио се директору СЦ „Соко“ на успешно обављеном послу.

Вршилац дужности директора, Дарко Косановић је навео да је базен ревитализован уз подршку локалне самоуправе и да у новом руху очекује грађане.

- Ревитализовано је корито великог базена, индивидуалне и колективне кабине су реновиране, а  комплетно су уређене скакаонице и трибине. Скинути су тапацирунзи, трибине су офарбане у бојама тробојке и постављене су столице. Уређени су чекаоница и бифе у којима су постављени нови столови и столице, казао је Косановић и истакао да му је драго што локална самоуправа радове на базену није третирала као трошак, већ као улагање.

Директор СЦ „Соко“ је навео и то да је ове године, први пут од оснивања Спортског центра затворени базен почео са радом 1. октобра.

Према речима Косановића, клубови су раније имали примедбе на недостатак термина за тренинге, а сада је и то превазиђено.

- У договору са клубовима и руководством града, успели смо да обезбедимо додатне термине, тако што смо пливачима обезбедили две стазе у којима могу тренирати и за време рада базена за грађанство и то од 9.00 до 10.30 часова када посета грађана није велика, навео је Косановић и додао да је улаз на базен за децу основношколског узраста за време „Дечје недеље“ бесплатан, и најаво почетак програма обуке за непливаче.

Радно време базена  је од 9.00 до 18.30 часова, а цена улазница је непромењена, односно: целодневна за одрасле је 200 и полудневна 100 динара, а за децу, студенте и пензионере цена целодневне улазнице је 100, а полудневне 50 динара.

    Ко је на мрежи: 108 гостију и нема пријављених чланова