ЗВАНИЧНО ОТВОРЕН АТАРСКИ ПУТ У РАСТИНИ, КОЈИ СПАЈА НАСЕЉЕНО МЕСТО И ПУТ ЗА ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ

 

Јуче је у Растини извршена примопредаја радова на појачаном одржавању атарског пута у Растини, који је веома значајан за становнике Растине, с обзиром да је приближио гранични прелаз самом месту, а и за време зимских месеци када су екстремни услови, тј снежни наноси, овај пут ће им омогућити лакши прилаз самом месту.

Примопредаји радова а може се рећи и званичном отварању овог атарског пута присуствовали су осим представника извођача радова и надзорног органа и заменик градоначелнице града Сомбора Антонио Ратковић, Градски већник задужен за комуналну област Мирослав Ковачић, Дарко Радуловић, већник за област пољопривреде, као и директор ЈКП „Простор“ Сомбор Горан Нонковић и представници одељења за пољопривреду града Сомбора.

- Ради се о атарском путу у дужини од 880 метара, а радове је финансирао град Сомбор заједно са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду. Средства су добијена на конкурсу Покрајинског секретаријата, што доказује да само добром организацијом и планирањем можемо брзо да реагујемо и обезбедимо средства која нам могу помоћи да урадимо много тога на подручју града Сомбора. Извођач радова је В.Д. “Југокоп“ Подриње а надзор над радовима је извршило ЈКП „Простор“ Сомбор - рекао је заменик градоначелнице Антонио Ратковић.

- Ово је за мештане Растине веома значајан пут, који је као што видите, изузетно добро урађен. Предузеће „Југокоп“ Подриње је урадио добар посао у задатим роковима а ми са градским већником за пољопривреду, одељењем за пољопривреду као и градском управом правимо један добар динамичан план, како би идуће године атарске путеве у нашем граду дигли на један виши ниво у смислу одржавања и опремања, и то се не односи само на цементну стабилизацију коју смо урадили у Кљајићеву, него на овај ниво какав видимо овде у Растини. Иначе, Сомбор по величини атарских путева у дужини од 19.740 км је први у Србији - изјавио је директор ЈКП „Простор“ Сомбор, Горан Нонковић.

    Ко је на мрежи: 85 гостију и нема пријављених чланова