ПРВИ САЈАМ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ У СОМБОРУ

 

Градско удружење пензионера Сомбор уз подршку града Сомбора организује први Сајам за пензионере у Сомбору. Манифестација ће бити одржана 26.10.2018. године у Спортском центру "Соко" од 10 до 18 часова.

- Узимајући у обзир удео генерације 50+ у укупном становновништву нашег града, припремамо овај Сајам са циљем да подигнемо друштвену свест о важности унапређења здравог и активног старења, као и да најстаријима приближимо могућности и начине да квалитетније и креативније користе своје слободно време, кажу из Градског удужења пензионера.

Сајам је замишљен као прилика да припадници старије генерације у једном дану обаве низ бесплатних прегледа, да се упознају са бројним медицинским и фармаколошким препаратима, да се информишу о раду институција намењених њима, као и да уживају у забавном делу програма. Како је добро здравље основни и предуслов за активан живот, излагачи и предавачи ће током манифестације давати занимљиве и корисне информација о очувању и побољшају здравља.
 
Стручњаци Опште болнице "Др Радивој Симоновић" Сомбор ће на Сајму обављати бесплатне прегледе и то: снимање на ЕКГ апаратима, мерење крвног притиска, едукацију за самопрегледе дојки, а биће организоване и две трибине трибине на којима ће лекари говорити о темама блиским старијој популацији. Своје учешће на манифестацији потврдили су прим. мр сци др. Милојко Влашли специјалиста неуропсихијатрије и др Виктор Белањи специојалиста физикалне медицине и рехабилитације, док ће Друштво за борбу против шећера у крви вршити бесплатно мерење шећера у крви, приватна очна клиника "КУЧ" ће вршити бесплатну контролу вида а домови за старе из Сомбора и Суботице ће презентовати своје понуде.

У културно забавном делу програма наступиће фолклорне групе, хорови, певачке групе и удружења  са територије Сомбора, Месни одбори Градског удружења пензионера Сомбор из Стапара, Светозара Милетића, Бездана, Кљајићева и Моноштора, као и Музичка школа "Петар Коњовић" и Културни центар Сомбор.

У Сали СЦ Соко биће постављени промотивни штандови компанија, установа, лечилишта, осигуравајућих друштава, банака, приватних клиника, фармацеутских и оптичарских кућа и других фирми које у својој понуди имају производе за старију популацију. Сви посетиоци сајма ће имати прилику да добију савете лекара, фармацеута, физиотерапеута, психолога, стручњака из области пензијско-инвалидског осигурања... Већина излагача ће обезбедити специјалне сајамске попусте и награде, а улаз је на манифестацију је бесплатан за све посетиоце.

    Ко је на мрежи: 96 гостију и нема пријављених чланова