СРЕДЊА ТЕХНИЧКА ШКОЛА У СОМБОРУ ВЕЋ ТРИ ГОДИНЕ НЕМА САЛУ ЗА ФИЗИЧКО

 

Ово је већ трећа школска година како ученици Средње техничке школе немају салу за физичко. Настава физичког васпитања се одвија у подруму школе, а како кажу зној, влага, гужва и непријатни мириси ни мало им не пријају. Сузана Вукичевић, в.д. директора школе, каже да пројекат за реконструкцију школе већ постоји, али да средства још увек нису прикупљена и додаје да дневно у подруму вежба око 400 ученика.

- Тренутно је присутно само једно одељење које није бројно, а иначе овде буде и по два одељења са по 20 и 30 ученика. Док је лепо време користи се двориште, али током зиме настаје проблем јер је простор низак а ђака је пуно, рекла је Сузана Вукичевич, в.д. директора Средње техничке школе у Сомбору.

Надлежни комунални орган још пре три године издао забрану коришћења фискултурне сале и констатовао да је потребна хитна обнова. Конструкција је ослабила, а сала је обложена и прекривена азбестним плочама.

- Наставу изводимо тако што смо се прилагодили простору који имамо. Многе ствари које су по наставном програму нисмо у ситуацији да изведемо, али оно што можемо ми то и радимо. Сналазимо се како знамо и умемо, имамо две просторије, а направили смо и мини теретану. Можемо да радимо нешто од гимнастике, партер, вежбе снаге и издржљивости, каже Душко Јеж, професор физичког васпитања.

Завршен је пројекат нове сале која би се градила на месту старе дворане, а процењује се да ће коштати око 40 милиона динара.

- Град Сомбор је финансирао са 500.000 динара израду техничке документације и она је завршена и издата је грађевинска дозовола. Сад предстоји налажење пара за реализацију пројекта. Град је спреман да суфинансира пројекат, рекао је члан Градског већа за комуналну област и инвестиције, Мирослав Ковачић.

Помоћ у изградњи сале су обећавали и Покрајина и Република, али до сада још ништа није урађено. О овом проблему који траје већ годинама СомборЊуз и многи други медији су већ писали и причали, али решења још нема, иако је о свему још пре две године извештавао чак и Национални јавнни сервис РТС.

    Ко је на мрежи: 41 гостију и нема пријављених чланова