НАГРАЂЕНО ПЕТ ЛЕКАРА СОМБОРСКЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ

 

Пет лекара сомборске Хитне помоћи: прим. др Снежана Холцер – Вукелић, др Ана Касап, др Јакша Зековић, др Иван Пешић и др Драган Сретић, награђени су признањем које додељују Ресусцитациони савет Србије и Ред витезова темплара „Свети Максим Бранковић“ у оквиру манифестације„Покренимо срце“, која се сваке године одржава у Суботици уочи Европског дана борбе против срчаног застоја. Ово признање додељује се лекарима који су својим залагањем спасили људе реанимацијом, односно „поново покренули срце“, а осим сомборских лекара награђено је још пет лекара из Суботице, три из Зрењанина и два из Куле.

- Ову награду не сматрам личном,  него је то успех целог нашегтима, наше Хитне помоћи. Људски живот има највећу вредност и када спасете некоме живот, што смо ми небројенопута урадили, мислим да је то највеће признање. Нажалост, то што ми радимо је често непризнато и непримећено, а ова награда даје нам подстицај да наставимо да радимо као до сада и да дајемо све од себе. То је одраз квалитета наше службе,  свих техничара, возача и лекара – рекао је, осим осталог, др Јакша Зековић, један од до битника.

Овогодишњим лауреатима награде (сребрњаке), уручио је наш књижевник Перо Зубац, наглашавајући да су ово признања за доброчинство, као и да се нада да ће се у годинама које следе ова идеја проширити не само на лекаре, него и на друге људе који су спасили нечији живот.

    Ко је на мрежи: 63 гостију и нема пријављених чланова