ОДРЖАН ПРВИ САЈАМ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ У СОМБОРУ

 

У организацији градског удружења пензионера Сомбор и уз подршку града Сомбора, јуче је у Сомбору одржан Први Сајам за пензионере.

Сајам који је одржан у Спортском центру Соко, званично је отворила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић која је поздрављајући организаторе излагаче и посетиоце истакла да је изузетно задовољна што први пут у Сомбору имамо и сајам који се односи на пензионере, управо из разлога што је ово најзанемаренија популација у граду, а локална самоуправа ће се потрудити да се та ситуација поправи и учини другачијом у будућности.

- Добро је да из тог разлога имамо информације од вас шта су то ваше потребе и жеље и шта је то што очекујете од локалне самоуправе и како можемо помоћи, али свакако је и веома значајно да имамо доброг и квалитетног партнера као што је градско удружење пензионера Сомбор, које је имало храбрости и воље да се упусти у овакав пројекат организовања сајма, истакла је градоначелница и додала да се нада да је ово само почетак онога што град и локална самоуправа могу да учине за пензионере како у Сомбору тако и у осталим месним заједницама града Сомбора. Жеља локалне самоуправе је да свако ко жели да има активности и вољу да изађе из куће да се дружи, да допринесе заједници има могућности да то и уради. Зато се надам да ћемо већ наредне године заједно са  удружењем пензионера Сомбор  понудити један пакет услуга који ће те сви препознати и користити, истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и још једном се захвалила градском удружењу пензионера Сомбор на организацији I сајма за пензионере.

Први сајам за пензионере организован је са циљем да се подигне друштвена свест о важности унапређења здравог и активног старења као и да се пензионерима приближе могућности и начини да квалитетније и креативније користе своје слободно време, кажу организатори.

Посетиоци сајма су имали прилику да у једном дану обаве низ бесплатних прегледа, да се упознају са бројним медицинским и фармаколошким препаратима, да се информишу о раду институција намењених старијој генерацији, као и да уживају у забавном делу програма који су припремили ученици Музичке школе „Петар Коњовић“ и чланови удружења пензионера Сомбор

    Ко је на мрежи: 56 гостију и нема пријављених чланова