ЦАРИНИЦИ НА БОГОЈЕВУ ОТКРИЛИ 30.000 НЕПРИЈАВЉЕНИХ ЕВРА И СЕМЕНКЕ МАРИХУАНЕ

 

Цариници су 27. октобра 2018. године на граничном прелазу Богојево спречили пренос непријављених девиза у износу од 30.000 евра. Прекршај је откривен када је на ред за редовну царинску контролу при уласку у земљу стигао држављанин Србије стар 48 година који је путовао аутомобилом ''BMW X5'' немачких регистарских ознака. На питање царинског службеника да ли има нешто да пријави, путник је рекао да са собом носи половни телевизор и свега 3.200 евра, након чега је новац показао уверавајући царинике да је то све што има код себе. Међутим, детаљим прегледом, у џепу јакне пронађена је коверта у којој се такође налазио новац, али у знатно већем износу.

Том приликом је откривено 30.000 непријављених евра, од којих је 10.000 евра враћено путнику, што је дозвољени лимит који може да се преноси преко границе без пријављивања, док је 23.200 евра привремено задржано, до окончања поступка.

Такође на граничном прелазу Богојево, на улазној страни, цариници су у сарадњи са полицијом запленили мању количину марихуане. У „Сузуки Свифту“ новосадских регистарских ознака којим је кући путовао четрдесетдеветогодишњи српски држављанин, радник на плантажи дувана у Италији. Путник је цариницима на граничном прелазу ка Хрватској рекао да нема ништа да пријави. Међутим,  прегледом аутомобила у гепеку, у бочном џепу за алат, откривена је пластична чаша за кафу и у њој око 20 грама семенки марихуане.

    Ко је на мрежи: 58 гостију и нема пријављених чланова