МЕШТАНИ СВЕТОЗАРА МИЛЕТИЋА РАЗГОВАРАЛИ СА ГРАДОНАЧЕЛНИЦОМ

У суботу, 2. фебруара градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић са тимом својих сарадника у  просторијама МЗ Светозар Милетић уприличила је пријем за грађане који су желели лично да разговарају са челницима локалне самоуправе и изнесу јој своје проблеме, захтеве, предлоге као и недоумице које се односе на свакодневни живот у Светозар Милетићу.

Интересовање мештана Милетића као и у свим осталим месним заједницама је било велико, па се двадесет грађана пријавило за разговор а теме су и овде биле различите. Велики број питања се односио на комуналну област, уређење села и одржавање путева. Градоначелница и њен тим дали су одговоре на многобројна питања везана за финансирање фудбалског клуба, кога су након 18 година сами мештани својим средствима поново покренули, отварање вртића за децу од 3 до 5 година, изградњу цркве за коју су већ постављени и освештани темељи. Доста питања било је и о даљем функционисању добровољног ватрогасног друштва из Светозар Милетића и завршетку бустер станице којом ће се решити проблем водоснабдевања.

Интересантно је напоменути да су мештани на састанак са градоначелницом овај пут долазили са списком питања, како својих тако и од других становника овог села који су их делегирали у њихово име, а било је наравно и молби за решавање личних проблема појединих мештана.

На самом крају посете Милетићу градоначелница је са тимом својих сарадника обишла и Добровољно ватрогасно друштво из овог места и на лицу места видела услове у којима ово друштво функционише.

Поред Градоначелнице, састанку у Светотар Милетићу су присуствовали и Хелена Роксандић Мусулин, начелница градске управе града Сомбора, Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор и Јасмина Бобић директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор.

Како би изашли у сусрет потребама грађана Сомбора, Градоначелница ће наставити да обилази Месне заједнице града Сомбора иразговара са грађанима. Следећи ОТВОРЕН ДАН биће одржан 2. марта.

Ко је на мрежи: 44 гостију и нема пријављених чланова