У СОМБОР СТИГЛЕ НАГРАДЕ ЗА ПОДРШКУ ПРОЈЕКТУ "ОБРАЗОВНИ КРУГ" И ЗА КОНТИНУИРАНО УЧЕШЋЕ НА КРОСУ РТС-а

 

За континуирано учешће на Кросу РТС-а и за подршку пројекту Образовни круг, јуче су уручене награде градоначелници Сомбора Душанки Голубовић, начелнику Школске управе Сомбор Бориславу Станичкову, као и директним учесницима Образовног круга, Маји Секулић директорици ОШ „Аврам Мразовић“ и професорици француског језика ОШ „Аврам Мразовић“ Биљани Штрбац.

Пилот пројекат Образовни круг, аутора др Гордане Степић, саветника министра просвете, иницирали су РТС (крос РТС), Математички институт САНУ и Савез атлетских талената Србије, а подржали су га Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије и Француски институт у Београду.

- Образовни круг је учење српског/матерњег и француског језика кроз пројектне активности, вршњачко учење и директно он лајн вођену комуникацију између ученика редовних школа у Републици Србији и Допунске школе из Француске, рекла је Др Гордана Степић, аутор образовног круга. Сваки пар ученика из Републике Србије имао је свог пара из Француске са којима су остваривали интеракцију током трајања целог Пилот-пројекта и то за време док су ученици били у школи, за време слободних активности, а све под надзором наставника. Важно је било да деца из дијаспоре вежбају матерњи језик, а деца из Србије да уче, слушају и говоре изворни француски језик, објаснила је др Степић. Према њеним речима, у плану је да се Образовни круг унапређује, да се види која технологија може још боље да их подржи, које су то теме које би могли још да обрађују.

Захваљујући се на награди, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је истакла да је град препознао вредност овог пилот пројекта и да жели и даље да учествује у њему.

 - Град Сомбор је одлучио да подржи и да се директно укључи у пилот пројекат Образовни круг. Пре свега циљ је био да се деца активније укључе у учење француског језика али и да то раде онлајн путем, са својим вршњацима из једне школе у близини Париза. То је свакако укључивало квалитетну интеракцију наше деце са децом из Француске која су потомци наших људи који живе у дијаспори, што овом пројекту даје још већи значај. Сагледавајући вредности овог пројекта, жеља нам је да ово чинимо и наредне године, да се Образовни круг прошири али да пре свега наша деца уживају учећи кроз дружење и игру са потомцима наше дијаспоре, истакла је градоначелница Сомбора.

Захвалнице за успешно реализован Образовни круг/Крос РТС 2018. уручене су Маји Секулић, директорици ОШ „Аврам Мразовић“ и професорици француског језика ОШ „Аврам Мразовић“ Биљани Штрбац. За освојено пето место на кросу РТС-а „Кроз Србију“, захвалница је уручена Бориславу Станичкову за школску управу Сомбор.

Највеће признање – Златно знамење и Повеља „Добрила Добрић“ уручена је градоначелници града Сомбора Душанки Голубовић, а награде и захвалнице је уручио Стеван Ковачевић, директор и оснивач Кроса РТС-а. У његовој пратњи гости у Сомбору су били и Др Гордана Степић аутор Образовног круга и Зоран Панић продуцент РТС-а.

    Ко је на мрежи: 61 гостију и нема пријављених чланова