РАДОВИ НА НОВОМ КРУЖНОМ ТОКУ И У БЛОКУ 82 ТЕКУ ПО ПЛАНУ (ФОТО)

 

У Сомбору су у току радови на изградњи кружне раскрснице у улици Филипа Кљајића, код укрштања са улицом Јосипа Панчића и Светог Саве, као и радови на уређењу дела блока „82“ у Сомбору (уз обилазницу на Новој Селенчи). Јуче смо обишли ова два градилишта како би се на лицу места уверили до које фазе су стигли радови.

Завршени су припремни радови за изградњу раскрснице са кружним током саобраћаја у Сомбору, на укрштању улица Филипа Кљајића, Јосипа Панчића и улице Светог Саве који су обухватили: полагање инсталација за водовод и канализацију која је измештена за двадесет метара, уклоњено је деветнаест стабала, положене су електроинсталације, изводи за четири рефлектора који ће осветљавати кружну раскрсницу и измештена су четири решеткаста стуба. Након ових радова које је било неопходно обавити и значајног посла који је урађен на комуналној инфраструктури, претходне седмице су почели радови на изградњи раскрснице са кружним током саобраћаја. На сликама које смо направили јуче, види се да радови теку по плану, те да ће ова инвестиција која ће затворити овогодишњу грађевинску сезону, ускоро бити завршена.

Због изградње ове кружне раскрснице, од 22. октобра 2018. године, део улице Филипа Кљајића, код укрштања са улицом Јосипа Панчића и Светог Саве је затворен за саобраћај, а саобраћај је привременом сигнализацијом преусмерен на алтернативне правце. Саобраћај је из правца Новог Сада преусмерен на алтернативне правце следећим улицама: Призренска, Огњена Прице и Београдском, док је саобраћај из правца Суботицепреусмерен на алтернативне правце улицама: Жарка Зрењанина, Штросмајерова и Ивана Горана Ковачића. Рок за завршетак радова на кружној раскрсници је 50 дана, а стручно технички надзор врши управљача пута - ЈКП "Простор" Сомбор.

Као што смо већ писали, 20. августа 2018. године почeли су радови на уређењу дела блока „82“ у Сомбору (уз обилазницу на Новој Селенчи). Радови обухватају изградњу коловоза „П2“, „П3“, „П4“ и „Ц“, тротоара, бициклистичких стаза, паркинга, атмосферске канализације и јавне расвете. Саобраћајница „Ц“ је продужетак улице Славише Вајнера чиче, од Проте Матеје Ненадовића до „обилазнице“, а укупна дужина деонице износи 120 метара, ширине 5,5 метара. Саобраћајница „П3“ је наставак улице Грује Дедића, од улице Проте Матеје Ненадовића до „обилазнице“, а укупна дужина коловоза је 130 и ширина 5,5 метара. Саобраћајница „П4“ је уствари продужетак улице ЈНА, од улице Проте Матеје Ненадовића до „обилазнице“ и дугачка је 140 а широка 5,5 метара. Саобраћајница „П2“ је паралелна са улицом Проте Матеје Ненадовића и „обилазницом“ од „П1“ до „П4“, а дужина коловоза је 600, док је ширина 5,5 метара.

Пројектом је предвиђена и изградња нових паркинг места од бетонких растер коцки, као и пешачких стаза ширине два метра, уз које ће бити направљене и бициклистичке стазе. Послове стручно техничког надзора над радовима обавља ЈКП „Простор“ Сомбор.

Уговорена вредност радова које изводи "Сомборелектро" је 77.817.940,70 динара без ПДВ-а.

    Ко је на мрежи: 83 гостију и нема пријављених чланова