СОМБОРСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

 

Министарка правде Нела Кубуровић и министар здравља Златибор Лончар, предали су у среду, 28. новембра 2018. године деветнаест медицинских возила здравственим установама у Србији, међу којима је једанаест санитета. Средства за куповину возила су обезбеђена по основу одлагања кривичног гоњења – опортунитета.

Представницима Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор том приликом су уручени кључеви новог санитетског возила, опремљеног адекватном медицинском опремом за транспорт витално угрожених пацијената.

- Општа болница Сомбор има два санитетска возила од којих ни једно није опремљено адекватном медицинском опремом, неопходном за транспорт пацијената, посебно оних витално угрожених, као и осталих пацијената којима је из било ког разлога неопходан третман у другим секундарним или терцијарним здравственим установама, рекао је др Драган Растовић, в. д. директор Опште болнице Сомбор. Он је додао да је набавка новог санитета веома значајна за ову установу и нагласио да ће се набавком новог, опремљеног возила, транспорт пацијената одвијати неометано, за реално потребно време.

Министарка Кубуровић је у свом обраћању подсетила да Министарство правде већ трећу годину за редом расписује јавни конкурс, како би се распоредила средства из опортунитета, а ове године је на 130 корисника, расподељено 445 милиона динара.

- Унапређење здравственог система један је од главних циљева Владе Србије, што je препознала и Kомисија Министарства правде, која је дала приоритет пројектима из области здравства, истакла је министарка Кубуровић.

Кубуровић је најавила да ће почетком 2019. године бити расписан нови јавни конкурс за доделу средстава, захваљујући раду јавних тужилаштава која су током 2018. године више од 15.000 предмета окончали путем опортунитета.

Mинистар здравља Златибор Лончар је истакао, да је ове године из ових средстава више од 200 милиона динара уложено у здравствене установе, као и да је цео процес био транспарентан.

    Ко је на мрежи: 143 гостију и нема пријављених чланова