ПРВУ АКЦИЈУ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У 2019. ГОДИНИ ПОДРЖАЛА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СА САРАДНИЦИМА

У просторијама Црвеног крста Сомбор, јуче је одржана акција добровољног давања крви у којој је учествовао велики број добровољних давалаца.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са тимом својих сарадника из Градске управе града Сомбора се придружила ветеранима давалаштва у Сомбору, желећи да на овај начин пружи свој допринос грађанима којима ће крв значити живот.

- На почетку 2019. године одлучили смо се да дамо свој допринос овој хуманој акцији, како би охрабрили све наше суграђане који су здравствено способни да дају крв, у нади да ће ова акција Црвеног крста Сомбор, као и сваки пут, бити међу најбољима у Србији. Позивамо све грађане да пронађу време, буду хумани и одазову се овим акцијама, рекла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, након што је и сама дала крв.

Примена Закона о трансфузијској делатности почела је 1. септембра, а грађани који желе да дају крв то могу да учине искључиво у унапред одређеним терминима организованих акција добровољног давања крви, у просторијама црвеног крста Сомбор.

Према овом закону, Служба за трансфузију крви Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору обавља искључиво клиничку трансфузију за потребе опште болнице и не бави се добровољним давалаштвом крви.

Црвени крст Сомбор утврдио је план акција добровољног давања крви током 2019. године, према којем ће наредна акција добровољног давања крви у Сомбору бити одржана 11. јануара од 9 до 12 часова. Комплетан списак акција добровољног давања крви које ће током 2019. године бити организоване у Црвеном крсту Сомбор можете погледати овде.

    Ко је на мрежи: 126 гостију и нема пријављених чланова