ИЗ ЗООЛОШКОГ ВРТА У КОЛУТУ УКРАДЕНО ШЕСТ ПАПАГАЈА ВРЕДНОСТИ 80.000 ЕВРА

У предвечерје 7. јануара за сада непознати починиоци ушли су неовлашћено у Зоолошки врт "Мики" у Колуту и однели шест палм какаду папагаја степена заштите Appendix 1. Реч је о изузетно реткој и цењеној врсти међу љубитељима егзотичних птица.

Како каже власник зоолошког врта Милан Мирић, на тржишту ових шест птица вреде око 80.000 евра.

- Имао сам осам таквих папагаја. Шест је украдено, а двоје изгледа нису нашли - прича Мирић.

- Ја сам емотивно везан за њих, не рачунам колико је то новаца. Јесте то било осам комада тих птица и јесте то велика вредност, али ја то никада нисам хтео продати за новац, јер ми новац значи само за то да морам купити нешто и платити. У птицама не видим новац, него видим трампу или замену. Заменио бих неке папагаје за исто толико ретке и мени драге птице, казао је Мирић.

Власник јединог приватног зоолошког врта на територији града Сомбора први пут се суочио са лоповима.

- За 30 година колико је регистрован зоолошки врт, ово је најгора ствар која ми се могла десити. Имао сам пуно неуспеха и пехова, али све је то било укалкулисано у старту када сам кренуо и рачунао сам на то. Ништа ме не може изненадити и деморалисати, али ово је најкрупнија и најгрознија ствар која ми се могла десити за ових 30 година. Врло је загонетна та ситуација, јер ја не напуштам ово моје двориште и овде сам практично 24 сата. Чудно је да тог момента када сам отишао на вечеру, неко ме је пратио и одмах је ушао унутра и украо папагаје, изјавио је он.

Из полиције још нема званичног саопштења у вези са овим догађајем, а како смо незванично сазнали интензивно се трага за починиоцима. Видео прилог можете погледати ОВДЕ. (РТВ)

    Ко је на мрежи: 47 гостију и нема пријављених чланова