ЗАВРШЕН НТЦ ЦИКЛУС РАДИОНИЦА ЗА СОМБОРСКЕ МАЛИШАНЕ - ДОБАР ПОТЕНЦИЈАЛ СЕ МОРА НЕГОВАТИ!

У Сомбору је завршен бесплатан циклус радионица за децу са добрим потенцијалом, у којима су учествовали ученици четвртих разреда из свих Сомборских основних школа. НТЦ програм има за циљ подстицање интелектуалног развоја деце предшкослког и школског узраста и развој потенцијала даровитости код њих. У Гимназији “Вељко Петровић” Сомбор је одржано укупно девет интерактивних радионица, које су трајале по два школска часа и биле су прилагођене узрасној групи.

Циљеви ових радионица су: подизање нивоа интелектуалних способности свих ученика који учествују у програму, спречавање поремећаја пажње и концентрације у школском периоду, развијање координације покрета и моторике, развијање брзине размишљања, повезивања и закључивања (функционално знање) али и правовремено уочавање даровитих ученика и подстицања развоја њихових способности.

Уз помоћ израђених радионица, загонетних прича и примењивањем асоцијативних техника поспешује се развој дивергентног размишљања које директно утиче на интелигенцију. НТЦ програм је скраћеница од "Никола Тесла Центар" – одсек за даровите у оквиру Савеза учитеља Србије, који функционише у Менси Србије, Матици Српској и у Друштву учитеља Новог Сада. Креатори НТЦ програма су др Ранко Рајовић (оснивач Менсе у неколико држава и дугогодишњи члан и председник Комитета светске Менсе за даровиту децу, сарадник УНИЦЕФА за едукацију) и Урош Петровић (књижевник и дугогодишњи председник Менсе Србије).

На крају циклуса у Сомбору је одржана и радионица за родитеље и децу која су учествовала у НТЦ програму, уз учешће његовог коаутора Уроша Петровића. Радионици су присутвовали и гости који су желели да осете чари догодовштина НТЦ деце са Урошем. Завршна радионица у сомборској Гимназији је била веома посећена, а родитељи деце која су похађали радионице су позвани како би се ближе упознали са начином рада на НТЦ радионицама.

Упис за нови циклус радионица које организује Смарт еду почиње 11.02.2019. године, а пријаве се могу извршити на сајту www.smartedu.co.rs или путем телефона 064/124-69-39. Родитељи могу пријавити децу узраста од четири до пет година (бела група), од пет до шест и по година (жута група), I разред (наранџаста); II-III разред (плава група)  и IV- V разред (зелена група). Више детаља о едукацијама може се пронаћи на сајту www.ntcucenje.com

    Ко је на мрежи: 39 гостију и нема пријављених чланова