САОБРАЋАЈНА ПОЛИЦИЈА У СОМБОРУ ДОБИЛА НОВУ ОПРЕМУ! "ДРОГА ТЕСТ" АПАРАТ И АЛКОМЕТРИ КУПЉЕНИ ОД НАПЛАЋЕНИХ КАЗНИ

Заменик градоначелнице и председник Савета за безбедност саобраћаја, Антонио Ратковић данас, 8. марта 2019. године је предао на коришћење опрему за детектовање алкохола и опојних дрога, Одељењу саобраћајне полиције Полицијске управе Сомбор. Реверс о коришћењу уређаја су потписали заменик градоначелнице Антонио Ратковић и начелник Полицијске управе Сомбор Саша Дмитрашиновић.

Донирана опрема је вреда око 1.200.000,00 динара и обухвата дрога тест апарат и пет алкометара, а купљена је од наплаћених казни несавесним возачима. Према концепту „Небезбедни финансирају безбедност саобраћаја“, локална самоуправа града Сомбора је одлучила, да 30 одсто средстава која јој припадају од наплате казни, уторши у набављање опреме за Одељење саобраћајне полиције ПУ Сомбор.

Саша Дмитрашиновић, начелник Полицијске управе Сомбор, истакао је да ће овом опремом која је набављена кроз деловање Савета за безбедност саобраћаја, а пре свега кроз превентивне активности, ниво безбедност саобраћаја у граду Сомбору бити подигнут.

Милан Глумац начелник одељења саобраћајне полиције ПУ Сомбор рекао је, да се на овај начин Полоцијска управа у Сомбору сврстала у најјаче полицијске управе у Србији и нагласио да ће припадници сомборске полиције сада технички бити опремљени да адекватно одговоре на различите ситуације на терену.

- Савет за безбедност саобраћаја наставља са промотивним активностима, а све у циљу повећања безбедности саобраћаја. Приоритет су нам најмлађи учесници у саобраћају. Наставићемо са поделом светла и прслука у сеоским вртићима, али и са поклањањем ауто седишта за новорођене бебе, рекао је заменик градоначелнице Антонио Ратковић. Он је позвао све заинтересоване да се укључе у јавну расправу „Стратегија о развоју саобраћаја“, која ће бити организована следеће недеље.

    Ко је на мрежи: 88 гостију и нема пријављених чланова