"БРЕЖАНКЕ" ПОВОДОМ ПРАЗНИКА ДАРИВАЛЕ КОРИСНИЦЕ СОМБОРСКЕ СИГУРНЕ КУЋЕ

Сарадња са удружењима жена на територији града Сомбора и Сигурне куће, наставља се у осмомартовском празничном расположењу. Са освртом на историју и жене које су се годинама уназад бориле за положај жена, какав је данас, са поруком да се за тај дан не празнује зарад каранфила и бомбоњера, већ се са дубоким поштовањем присећа свих оних жена које су захтевале боље услове рада, право гласа, бољи положај жена и социјалну једнакост, зарад нас самих и нових генерација које долазе.

Сигурну кућу су овим поводом посетиле директорка Основне школе „Моше Пијаде“ и представнице удружења жена „Брежанке“ из Бачког Брега и даривањем пригодних поклона усрећиле и улепшале време корисницама Сигурне куће.

Током разговора, руководилац Сигурне куће, Тамара Савовић, захвалила се на дугогодишњој сарадњи са удружењем, које је препознало Сигурну кућу као место које окупља све жене из Западнобачког округа, а у исто време су спремне да дају свој допринос у интеграцији наших штићеница у локалну заједницу.

Tом приликом договорено је да ће у наредном периоду бити одржан информативни час поменутој у школи, како би се ученицима приближио концепт рада Сигурне куће, као установе која јесте у систему социјалне заштите, али је замишљена као привремени дом који се прилагођава индивидуалним потребама сваке жене.

Сигурна кућа позива све грађане и грађанке Сомбора да се заједно укључе у борбу за родну равноправност, јер нема развоја друштва уколико сви његови чланови немају једнаке могућности за раст и развој модерне заједнице.

    Ко је на мрежи: 96 гостију и нема пријављених чланова