ЦРКВЕНИ РАДИО "БЛАГОВЕСНИК" ЈУЧЕ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ

На празник Благовести Пресвете Богородице, 7. априла 2017. године, у храму Светог Великомученика Георгија, након Вечерње службе, многобројно свештенство сомборског намесништва, запослени у радију, стални сарадници црквеног радија и верни народ се молитвено сабрао поводом славе радија „Благовесник“, Црквене општине сомборске. Презвитер Срђан Нешиђ је извршио свечани чин резања Славског колача и благосиљао је Славско кољиво.

Овогодишњи кум славе, уредник радија отац Бранислав Шијачић предао је кумство за идућу годину Ненаду Ружићу. Честитајући Славу запосленима, сарадницима и поздрављајући све присутне, отац Срђан је нагласио важност медија у животу наше Свете Цркве и у животу православних хришћана. Радио “Благовесник“ са запосленима и сарадницима има за мисију духовно окрепљење и оснаживање, а служи на част и благослов Црквеној општини сомборској. Заблагодарио је Господу и пожелео свима присутнима да се и даље сабирају, молитвено окупљају, духовно оснажују и чувају у вери.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ.

Да подсетимо, Радио Благовесник успешно ради већ 8 година на фреквенцији 95,7 MHz и својим богатим и разноврсним садржајима покрива интересовања грађана сомборске општине.

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина Иринејa почетком августа 2009. године је над просторoм Сомбора почело емитовање програма радио Благовесника, Црквене општине сомборске. Програм радија се емитује на 95,7 MHz из простора Црквене општине сомборске.

Први пут своју славу Благовести, радио је прославио 25. априла 2010.

    Ко је на мрежи: 59 гостију и нема пријављених чланова