ЗУС "КОРИЈЕНИ": ШАРАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА, ПА ВАСКРШЊИ САБОР И ТУЦИЈАДА

 

Радионица фарбања васкршњих јаја биће организована у просторијама Српске читаоница у Сомбору, на празник Цвети, 05. априла, од 14 до 18 часова. Сви заинтересовани за учешће треба да контактирају организатора, ЗУС "Корјени", путем телефона 062/277-527 и пријаве оквирно број учесника.

Како кажу организатори, пријава је неопходана да би био припремљен довољан број јаја и материјала за њихово фарбање, јер сваке године број учесника расте. Сав материјал и прибор обезбеђује ЗУС "Корјени", а радиће се на три начина: бојама, традиционалне технике - восак и прављење арнажмана.

Сви који нису у могућности да дођу на радионицу, своје радове могу донети од понедељка 6. до 10. априла 2015. године у период у од 10 до 12 сати, у просторије ЗУС "Корјени" које се налазе у Српској читаоници "Лаза Костић".

Сва јаја, која буду офарбана на радионици и која пристигну у "Корјене" до петака, 10. априла, биће изложена на посебној изложби на сам празник Васкрса, 12. априла, на тргу Светог Ђорђа у Сомбору. Три најбоља рада у свакој старосној доби (основна школа, средња школа, и старији) и у свакој техници рада биће награђена, као и претходних година.

Током изложбе која ће бити одржана у недељу, 12. априла, након Васкршње литургије (око 11 сати) биће организована и туцијада, а за победника туцијаде обезбеђена је награда. Детаљније информације могу се добити путем телефона 062/277-527.

    Ко је на мрежи: 57 гостију и нема пријављених чланова