ДЕСЕТИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЦВЕЋА ОКИТИО СОМБОРСКИ ГЛАВЊАК

Дефилеом мажореткиња из Сонте, потом и поздравном речи Ђуре Тодорића, директора Туристичке организације Сомбора, данас у подне у Улици Краља Петра првог, отворен је јубиларни 10. Међународни фестивал цвећа, који ће трајати све до недеље, 29. априла.

Уз учешће излагача из Србије као и гостију из Босне и Херцеговине и Хрватске, главна сомборска улица зашаренила се од разнобојног  цвећа, биљака свих врста и пратеће опреме, изложених на бројним штандовима. Нуде се и разноврсне саксије, средства за заштиту биља,  саднице, семење, земља за цвеће, украси за баште, остале потрепштине за  хортикултуру… Представљена су и удружења старих заната, као и она која се баве израдом ручних радова и сувенира, тако да се уз пратећу опрему, на Фестивалу могу пронаћи и рукотворине, ручно рађени накит, производи од меда, колачи и слаткиши, много тога другог.

- Одзив је најбољи до сада и манифестација је достигла ниво највеће те врсте на Балкану. Имамо око 300 излагача, многи још пристижу. Долазе људи од Врања до Суботице. Имамо 4 увозничке куће које заступају Холанђане и појединачне госте из БиХ и Хрватске, прича Душан Контић, главни организатор Фестивала, додајући да је намера и презентација сомборског Удружење жена и старих заната.

Љубитљи цвећа манифестацију могу посетити сваког дана од 8 до 20 сати, а покровитељи су град Сомбор, Месна заједница "Венац", Туристичка организација града Сомбора и комунална предузећа "Зеленило" и "Простор".

Више фоографија можете погледати ОВДЕ.

    Ко је на мрежи: 83 гостију и нема пријављених чланова