СЛАБО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ШКОЛОВАЊЕ НА ПЕДАГОШКОМ ФАКУЛТЕТУ У СОМБОРУ

 

На Педагошком факултету у Сомбору завршен је први уписни рок на прву годину основних студија, а за 235 слободних места на четири смера за идућу школску годину, у јунском уписном року конкурисало је свега 77 свршених средњошколаца. Сви су положили пријемни испит, а била им је дата и могућност да конкуришу за упис на два смера факултета и рангирани су у оквиру обе ранг листе. За септембарски рок остало је слободно чак 169 места.

На студијски програм дипломирани учитељ примљен је 31 кандидат, а на овом смеру остала су упражњена још 64 места (17 на буџету и 47 самофинансирање). За васпитача примљено је 27 нових студената, а у сптембру ће моћи бити примљена још 33 бруцоша (четири на буџету и 23 самофинанирајуће студије).

Од наредне школске године за дизајнера медија у образовању на овој високошколској установи образоваће се 14 нових студената, а за овој смер у септембарском року остало је упражњено још 36 места (11 за буџет и 25 самофинансирање). И за дипломираног библиотекара и информатичара у јунском року такође је примљено 14 бруцоша, а за овај смер у наредном уписном року остало је јосш 36 слободних места.

Иначе, други конкурсни рок почиње пријављивањем кандидата 1. и 2. септембра, а провера способности је 3. септембра, док је три дана касније, односно 6. септембра полагање пријемног испита, и истог дана ће бити објављена ранг листа. На сомборском Педагошком факултету у наредној школској години  самофинансирајући студенти су ослобођени плаћања школарине.

    Ко је на мрежи: 25 гостију и нема пријављених чланова