ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ КАНАЛСКЕ МРЕЖЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА СОМБОРА

 

Вишедеценијска  жеља  житеља Кљајијећва да се приступи измуљавању канала 300,  који делом пролази кроз село, постала је стварност. Измуљавањем канала и санирањем објеката на каналу у самом насељу, те кошењем траве и  растиња узводно и низводно од Кљајићева, требало би да се окончају проблеми које су грађанима стварале подземне воде.

О томе како теку радови на каналу 300, на лицу места се уверио градоначелник Сомбора Саша Тодоровић.

- Реч је о инвестицији од значаја за мештане Кљајићева који су на то чекали дуги низ година. Мештанима се, испред Града Сомбора, захваљујем на сараднњи на овим радовима који за циљ имају побољшање услова живота за све. Средства која су обезбеђена су довољна и надам се да kod mostaће у будућности бити  мање проблема и да нећемо морати поново предузимати радове оваквог обима, а новац који се из године у годину трошио на привремена решења је могуће употребити за друге намене. Овај пројекат је од великог значаја јер пружа зажтиту од поплава и проблема подземних вода – казао је градоначелник Тодоровић.

Са градоначелником Тодоровићем у обиласку  деонице каналске мреже система за одводњавање „Источна Градина-Телечка“ били су и члан Градског већа за пољопривереду, развој села и заштиту животне средине Зоран Милер, Владислав Милошев, директор Водопривредног предузећа „Западна Бачка“ које врши измуљавање канала и друге радове дефинисане уговором, те надлежни из Одељења за пољопривреду Градске управе града Сомбора.

Уговор о уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта на територији града Сомбора, обухвата катастарске општине  Сомбор, Кљајићево, Чонопља, Растина и Риђица и обухвата радове на каналској  мрежи у укупној дужини од 59 километара.

Укупна вредност радова по уговору износи 37.481.000,00 динара, од којих је 60 одсто (22.489.000,00 динара) обезбедио Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а 40 одсто (14.992.000,00 динара) град Сомбор средствима оствареним од закупа пољопривредног земљишта у државној својини.

    Ко је на мрежи: 29 гостију и нема пријављених чланова