СОМБОРЦИ НА 10. ФЕСТИВАЛУ ВИНА У ВРШЦУ

 

У Вршцу је протеклог викенда одржан десети по реду фестивал „Винофест“. Своје производе, на штанду Туристичке организације града Сомбора,  представили су: „Подрум Шарић“, Кућа добрих вина „Станимировић“ и ПГ „Стокућа“. Многобројни посетиоци су, на сомборском штанду, могли да се упознају са актуелном туристичком понудом Сомбора и околине, али није мањкало ни доброг вина, ракије, сира и млевене паприке.

Ова већ традиционална манифестација из године у годину привлачи све већи број излагача, како винара, тако и произвођача винарске и виноградарске опреме. Поред излагача из наше земље, присутни су били и излагачи из Румуније, Мађарске, Хрватске, Словеније и Босне и Херцеговине.

Фестивал је уз комерцијални имао и такмичарски карактер. Сомборски винари су, за своје производе, на овом престижном фестивалу, награђени сребрним медаљама. Током два фестивалска дана, била су организована и предавања реномираних предавача из области пољопривреде, воћарства и енологије, као и посете подрумима са дугогодишњом традицијом винарства у Вршцу.

    Ко је на мрежи: 29 гостију и нема пријављених чланова