ВЛАДИСЛАВ ЖИВАНОВИЋ: "ЗАТЕЧЕНО СТАЊЕ ОЗБИЉНО ОПТЕРЕЋУЈЕ НОРМАЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ ГРАДА"

 

Зграда Жупаније није неосвојива тврђава у којој се кују завере против грађана, већ њихова кућа, објашњава Владислав Живановић, заменик градоначелника Сомбора и председник Извршног и Окружног одбора СПО за Западнобачки округ, додајући да је до сада примио стотине Сомбораца који су се жалили на нека од постојећих административних решења или њихово примењивање.

- Слушао сам их, полемисао са њима и често смо долазили до прихватљивих решења. Наравно, било је случајева и када то нисмо успевали да постигнемо, али настављамо да комуницирамо - каже Живановић.- Има доста наслеђених проблема од претходне локалне власти. Затечено стање озбиљно оптерећује нормално функционисање града. Скоро да нема области друштвеног живота где није било великих неправди или злупотреба. Подсетићу да је СПО био против поделе ЈКП „Чистоћа” на три независна правна субјекта, што нас данас кошта преко 100 милиона динара које град у виду субвенција издваја за нерад. Главна улица, јавни тоалет, трибина на стадиону ФК Раднички, предузећа у реструктуирању која су у далеко лошијој ситуацији него у моменту раскида приватизације, неизмирене обавезе према граду у износу од преко милијарду динара, скоро па катастрофално стање у већини сеоских насеља где живи половина становништва, само су неки од наслеђених проблема. Дужни смо и обавезни грађанима Сомбора да објаснимо ко је одговоран за овако тешку ситуацију у којој се град налази и која оптерећује квалитет живота свих нас – објашњава Живановић.

Заменик градоначелника истиче да одборници СПО предано раде да унапреде области друштвеног живота у којима делују и да иза себе оставе светао траг:
- Сигуран сам да је то најбоља препорука грађанима кога треба подржати на изборима. Политика истине и квалитета је наше опредељење и од тога нећемо одустати. Након 25 година постојања СПО у Сомбору поносни смо што смо један од малог броја главних одбора наше странке који су самостално изашли на изборе и прешли цензус. Захваљујући кредибилитету који имамо, број чланова наше странке константно расте. Имамо релативно млад градски одбор, функционери су нам у раним четрдесетим или касним тридесетим годинама. Имамо добре међуљудске односе и искрено радимо за СПО и Сомбор – закључује Живановић.

Четврт века СПО

У суботу, 28.марта Градски одбор СПО у Сомбору обележава 25 - годишњицу ове политичке странке. По оцени Живановића ова странка би имала и много боље изборне резултате, да је грађанима причала оно што они воле да чују, а не о стварном стању у друштву.

- Говорити истину није предизборна стратегија, него људско опредељење. То није политиканство које за собом оставља хаос, него одговорна политика која на дуге стазе доноси срећу генерацијама – каже Живановић. (Дневник)

    Ко је на мрежи: 84 гостију и нема пријављених чланова