СЕЦ ПРЕДСТАВИО АКТИВНОСТИ У ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ

 

Представници Сомборског едукативног центра - СЕЦ, Милица Лугумерски и Срђан Влашкалић крајем протекле недеље, боравили су 4 дана у Бриселу и учествовали у пројекту „Welcoming each other in Europe“ у организацији мреже „Religion for Peace“ у сарадњи са „Global Network of Religions for Children – GNRC“.

Првог дана су на целодневној конференцији у Европском парламенту на тему изградње мира и борбе против дискриминације говорили лидери организација и верских заједница из више од 15 држава Европе, међу којима и Срђан Влашкалић, координатор ГНРЦ мреже за Србију који је представио активности СЕЦ-а у тој области.

Наредна два дана учесници пројекта из Босне и Херцеговине, Португала, Албаније, Финске, Белгије, Румуније, Бугарске, Италије, Шведске и Србиије размењивали су искустава и примере добре праксе активизма, а последњег дана је одржан састанак европске мреже ГНРЦ  током којег је разговарано о унапређењу даље сарадње на пољу побољшања положаја деце и младих.  

ГНРЦ је светска мрежа организација и верских заједница. Уз финансијску подршку Аригатоу Интернешнл из Токија чланице мреже раде на побољшању положаја деци и младих широм света, а сарадња са СЕЦ-ом траје од 2012. године.

    Ко је на мрежи: 92 гостију и нема пријављених чланова