СМЕЊЕНИ ДИРЕКТОРИ ВОДОКАНАЛА И УРБАНИЗМА, АЛЕКСИЋ И НЕСТОРОВИЋ НА ЧЕЛУ ПОЗОРИШТА И КУЛТРНОГ ЦЕНТРА

 

Одборници Скупштине града Сомбора су на 27. седници донели неколико одлука и то: Одлуку о ангажовању екстерне ревизије завршног рачуна буџета града Сомбора за 2014. годину, Одлуку о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта, Одлуку о главном урбанисти града, Одлуку о боравишној такси.

Одборници су донели и одлуке о спровођењу јавних конкурса за именовање директора у предузећима ЈП „Дирекција за изградњу града Сомбора“ и ЈКП „Простор“, те донели Одлуку о формирању јединице цивилне заштите опште намене на територији града Сомбора.

Без дуже расправе усвојени су и програми рада јавних установа за 2015. годину, као и  информација о ненаплаћеним потраживањима и неизмиреним  обавезама јавних комуналних и јавних предузећа чији је оснивач Скупштина града Собмора, са стањем од 31. децембра 2014. године.

Одборници су усвојили колективни уговор Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“, као и информацију о припереми за пролећну сетву у производној 2014/2015. години.

У оквиру тачке избори и именовања, разрешени су директори ЈКП „Водоканал“  и ЈП „Урбанизам“, Здравко Согић и Наташа Кривокапић, а уместо њих за вршиоце дужности директора именовани су Страхиња Шљукић за в.д. директора „Водоканала“ и Борис Ђурковић за в.д. директора ЈП „Урбанизам“.

После спроведених конкурса, на мандатни период од четири године за директора КЦ „Лаза Костић“ именован је Срђан Алексић, а за директора Народног позоришта Сомбор – Михајло Несторовић.    

27. седница Скупштине града Сомбора одржана је 25. марта, а почетку заседања присуствовао је 51 одборник.

Женска платформа за развој Србије  2014-2020 и активности Друштва за борбу против рака Сомбор

Пре почетка  рада по тачкама дневног реда одборницима су одржане презентације Женске платформе за развој Србије 2014-2020. године и активности Друштва за борбу против рака и Центра Здравка.

Женску платформу одборницима је представила Тамара Савовић, одборница Скупштине града и председница сомборске Женске одборничке мреже, док је о активностима Друштва за борбу против рака  и Центра Здравка говорила Славица Перишкић, заменица председнице Друштва.

    Сродни чланци

    Ко је на мрежи: 69 гостију и нема пријављених чланова