СОМБОР УЧЕСТВОВАО У АКЦИЈИ „САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“

 

Протеклог викенда, улична и декоративна расвета на објектима у центру града била је угашена  сат времена (од 20.30 до 21.30), као део глобалне акције „Сат за нашу планету“, у којој је, заједно са 91 градом и општином из Србије учествовао и град Сомбор. Зграда Жупанија, Трг цара Уроша, Улица Краља Петра Првог, Трг светог Ђорђа и зграда Старе градске куће, биле су у мраку са циљем слања поруке да је могуће нешто предузети по питању ублажавања последица климатских промена, те да је могуће променити свакодневне навике за добробит планете и свих нас који на њој живимо.

Акција „Сат за нашу планету“ у Србији је први пут организована 2009. године, а од тада до данас број градова и општина који је подржавају непрестано се повећавао. Глобалној акцији се 2014. године придружило 89 градова и
општина из Србије, међу скоро 7.000 градова из 162 земље из свих крајева света.

Акцију „Сат за нашу планету“ је подржало Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, градови Београд, Нови Сад, Суботица, Сомбор, као и бројне организације цивилног друштва и компаније.

    Ко је на мрежи: 73 гостију и нема пријављених чланова