550 ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ГРАЂАНЕ

 

Организација Црвеног крста Сомбор ће 30. и 31. марта месним заједницама у селима на територији града Сомбора доставити укупно 550 прехрамбених пакета за социјално угрожене грађане. Пакети ће бити дељени грађанима према списковима Центра за социјални рад у Сомбору, који су месним заједницама достављени заједно са пакетима.

Средства за набавку артикала садржаних у пакету обезбеђена су у буџету града Сомбора за 2015. годину, а према речима др Зорана Парчетића, члана Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, за наведене намене планирано је десет милиона динара.

- Почела  је прва, од предвиђених шест транши поделе пакета социјално угроженим грађанима. Укупно планирана средства износе десет  милиона динара,  потрошено је нешто више од осам милиона, а преосталих  1.900.000,00 динара представљају уштеду, која ће нам омогућити да, евентуално, поделимо још једну туру прехрамбених пакета. У првој тури биће подељено 550 пакета појединачне вредности од 2.500 динара. Овом поделом пакета потврђујемо да  настављамо одговорну социјалну политику коју воде Градско веће и локална самоуправа. Надам се да ћемо на овај начин омогућити боље услове живота свим социлано  угроженим грађанима – казао је др Парчетић.

 Дистрибуцији пакета у сомборска села присуствовала је и Биљана Клипа, секретарка Црвеног крста у Сомбору.

Највише пакета биће подељено грађанима Бачког Брега и то 69 комада, потом житељима Станишића 62 пакета, Бездана 61, те социјално угроженим Кљајићевчанима 57 пакета.

У Телечки пакете ће добити 41, у  Бачком Моноштору 39, а у Светозару Милетићу 35  социјално угрожених грађана. По 33 пакета добиће житељи Риђице и Чонопље, а по 30 пакета биће подељено житељима Дорослова и Стапара. У Гакову пакете ће добити 22, у Колуту 19, Алекси Шантићу 15 и у Растини четири социјално угрожена домаћинства.

Пакети садрже: пиринач (три килограма),  пасуљ (четири килограма), килограм кухињске соли, пет паковања тестенине од по 400 грама, три килогрма шећера, два килограма паленте, по две конзерве грашка и махуна, концентрате кокошије и говеђе супе и три литра уља.

    Ко је на мрежи: 43 гостију и нема пријављених чланова