СОМБОРСКИ ШКОЛАРЦИ УЧЕСТВОВАЛИ У ОВОГОДИШЊОЈ "ОНЛАЈН НЕДЕЉИ"

 

Градска библиотека "Карло Бијелицки" и ове године се многобројним активностима укључила у обележавање Онлајн недеље.

У сарадњи са професорима, родитељима и ученицима  Школе за основно и средње образовање са домом "Вук Караџић" у Сомбору, низом програма и радионица учесници су упознати са правилима безбедног коришћења интернета  уз примену посебних опција Windowsa које олакшавају рад на рачунару: лупе, виртуалне тастатуре, НВДА (читач екрана намењен слепим и слабовидим особама). Уједно им је приказан АЛФАНУМ програм који представља синтетизатор говора.

Своја знања из области е-вештина, ученици нижих разреда основне школе показали су кроз различите едукативне игре на интерактивној табли, а средњошколци учешћем у квизу "Милионер" и решавањем теста самопроцене Е-Виртуоз у којем су се опробали и њихови родитељи.

На Дечјем одељењу Библиотеке ученици четвртог разреда Средње Техничке школе присуствовали су радионици под називом Ебарт-медијски архив. Циљ ове радионице био је упознавање средњошколце са неким услугама које нуди Библиотека путем интернета. Кроз ову радионицу упознали смо их са Ебарт-медијским архивом који чува податаке из штампаних медија у електронској форми и Cobiss-моја библиотека, опција која омогућава онлајн претраживање садржаја свих библиотека, чланица Виртуелне библиотеке Србије.

    Ко је на мрежи: 117 гостију и нема пријављених чланова