САРАДЊА ГРАДА И ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ У ИНТЕРЕСУ ГРАЂАНА

 

Безбедност грађана, стање јавног реда и мира и друга питања из домена опште безбедности, биле су теме разговора градоначелника Сомбора Саше Тодоровића и начелника Полицијске управе (ПУ) Сомбор Саше Дмитрашиновића.

Градоначелника Тодоровића, као иницијатора састанка, интересовало је како Полицијска управа Сомбор оцењује сарадњу са институцијама Града, грађанима, месним заједницама, као и у којем  обиму се расветљавају кривична дела, посебно кривична дела почињена на подручју Месне заједнице „Бачки Моноштор“.

Начелник ПУ Сомбор, Дмитрашиновић се захвалио градоначелнику Тодоровићу на помоћи коју пружа ПУ, и нагласио да је „сарадња полиције са грађанима, градом Сомбором и месним заједницама изванредна и то за резултат има висок степен безбедности грађана“.

На састанку је речено да је током прва три месеца 2015. године смањен број свих учињених кривичних дела, посебно најтежих..

- Најтежа кривична дела су у потпуности расветљена, али наша опредељеност је да сваком, па и оном делу са најмањом материјалном последицом, присупимо крајње професионално са циљем да расветлимо и такво кривично дело, откријемо починиоца, те да грађани буду у потпуности обештећени – казао је Дмитрашиновић.

Наводећи примере, начелник ПУ Сомбор Дмитрашиновић је рекао да су првих месеци 2015. године интензивиране активности на расветљавању кривичних дела почињених на подручју МЗ „Бачки Моноштор“.

- Расветљено је 12 од 13 извршених крађа у којима су оштећени Римокатоличка црква Свети Петар и Павао, Културно-уметничко друштво Хрвата „Бодгор“ Месна заједница и друга правна и физичка лица. Против осумњичених су поднете кривичне пријаве – навео је Дмитрашиновић.

Закључено је да је постигнут висок степен безбедности грађана, али и да има простора за унапређење. Отуда и опредељење градоначелника Тодоровића и начелника ПУ Сомбор  Дмитрашиновића да се  кроз још бољу сарадњу унапреди стање јавног реда и мира, област саобраћаја, степен расветљавања кривичних дела.

Градоначелник Саша Тодоровић се захвалио грађанима и Полицијској управи Сомбор на сарадњи и позвао их да сарадњу наставе на још вишем нивоу, а на општу добробит града и свих грађана на територији града  Сомбора.

Састанку је присуствовао и Зоран Милер, члан Градског већа за пољопривреду, развој села и заштиту животне средине.

    Сродни чланци

    Ко је на мрежи: 72 гостију и нема пријављених чланова