ПОЛАЗНИЦИ ШКОЛЕ НАЦИОНАЛНЕ ОДБРАНЕ У ПОСЕТИ СОМБОРУ

 

Полазници и наставници Школе националне одбране Војске Србије, у оквиру својих редовних наставних активности, посетили су Први центар за обуку Војске Србије на аеродрому и Градску управу, где су их дочекали Саша Тодоровић, градоначелник града Сомбора и др Рајко Мајсторовић, начелник Западнобачког управног округа, који се захвалио гостима на посети и пожелео им угодан боравак у Сомбору.

Градоначелник Саша Тодоровић је, испред Градске управе града Сомбора поздравио официре и њихове колеге и нагласио како је ова посета природан след догађаја и наставак сарадње између локалне самоуправе и Војске Србије.

- Сомбор је био препознат као град војске и град доброг суживота припадника Војске Србије,
некада Југославије, и грађана Сомбора. У последње време смо, посебно, поносни на чињеницу да смо унапредили наше међусобне односе. Резултат тога јесте заједнички пројекат Градске управе и Војске Србије којим ћемо решити проблем водоснабдевања аеродрома пијаћом водом и реконструкције летно-полетне писте – рекао је Тодоровић и додао да је „Сомбор град толеранције, културе, образовања, спорта и свега онога што један овакав административни центар у Србији треба да има.“

Захваљујући се на гостопримству, пуковник Мирослав Талијан, начелник Школе националне одбране при Војсци Србије, је изразио наду наставку заједничке сарадње, како кроз међусобну испомоћ у ванредним ситуацијама, тако и кроз студијска путовања и посете. У посети Сомбору били  су и: пуковник Раде Славковић, пуковник Мића Миладиновић и пуковник Зоран Кнежевић. Домаћин и организатор посете био је мајор Небојша Мијаиловић из Првог центра за обуку Војске Србије.

    Ко је на мрежи: 131 гостију и нема пријављених чланова