ЗАСАЂЕН НОВИ ВЕТРОЗАШТИТНИ ПОЈАС НА ПУТУ ЗА БИЛИЋ И ОБЗИР

 

Саша Тодоровић, градоначелник града Сомбора симболично је посадио прву садницу и тако означио почетак радова на проширењу ветрозаштитних појасева на територији града. Поред градоначелника присутни су били и: Наташа Петојевић, члан Градског већа за месну самоуправу и опште послове, Зоран Милер, члан Градског већа за пољопривреду, развој села и заштиту животне средине, Борис Буловић, помоћник градоначелника Сомбора, Никола Пајић, директор ЈКП „Чистоћа“, Миодраг Пуповац, директор ЈКП „Зеленило“ и чланови Савета МЗ „Црвенка“.

Према речима Илије Зелића, секретара Месне заједнице „Црвенка“, у сарадњи са ЈП „Војводинашуме“, ЈКП „Чистоћа“ и ЈКП „Зеленило“ обезбеђено је преко три хиљаде садница тополе и багрема које ће бити засађене на потезу од Сомбора ка Билићу и Обзиру. Зелић се у име становника ова два места захвалио градоначелнику и директорима јавних предузећа на помоћи.

Градоначелник Саша Тодоровић је рекао како у овим радовима види решење дугогодишњих проблема који муче житеље Билића, Обзира и Ранчева.

- Добри људи, Месна заједница „Црвенка“ и јавнa комунална предузећа су обезбедили саднице како бисмо успешно ушли у пројекат прављења овог ветрозаштитног појаса. У наредном периоду у плану имамо ревитализацију постојећих и садњу нових ветрозаштитних појасева на територији града Сомбора. Надам се да ће нам се у нашим настојањима да побољшамо услове живота свих становника града придружити и друга удружења и групе грађана, која имају сличне интересе као и Градска управа. На крају крајева, добро знамо да је пољопривреда један од пет стратешких циљева и приоритета у развоју града Сомбора  – казао је градоначелник.

Сродни чланци

Ко је на мрежи: 104 гостију и нема пријављених чланова