ДОМ ЗДРАВЉА „ДР ЂОРЂЕ ЛАЗИЋ“- ПОТПИСАН КОЛЕКТИВНИ УГОВОР

 

Градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, у име оснивача - Скупштине града Сомбора, Ева Ђелбабин, председница Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије – Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ и директорка Дома здравља др Емеше Ури, потписали су колективни уговор код послодавца Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор.

Колективни уговор је потписан 7. априла 2015. године.

Потписивању колективног уговора присуствовао је и др Зоран Парчетић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту.

Колективним уговором су, у складу са Законом о раду, регулисани права и обавезе из радног односа и међусобни односи учесника колективног уговора.

Хронологија: Иницијативу за поступак закључивања колективног уговора, почетком јануара 2015. године покренуо је Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити сомборског Дома здравља. Поступак колективног преговарања окончан је 12. марта 2015. године, када је утврђен коначан текст нацрта колективног уговора, на основу којег је Градско веће утврдило Предлог колективног уговора који је Скупштина града усвојила на седници одржаној 25. марта 2015. године и овластила градоначелника да исти потпише у име оснивача.

    Сродни чланци

    Ко је на мрежи: 98 гостију и нема пријављених чланова