КЗМ СОМБОР - ЗА ОПРЕМАЊЕ ОМЛАДИНСКОГ КЛУБА ИЗ ПОКРАЈИНЕ 300.000 ДИНАРА

 

Уговор о додели средстава Канцеларији за младе града Сомбора (КЗМ), за пројекат „И, крећемо!“, за опремање Омладинског клуба при КЗМ, 8. априла, у Новом Саду, потписали су Мариника Тепић, секретарка Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Драган Ненадов, члан Градског већа града Сомбора за спорт и омладину.

За пројекат опремања Омладинског клуба, КЗМ је одобрено 300.000,00 динара.

На конкурс Покрајинског секретаријата поднето је 159 пријава, а Секретаријат је одобрио финансирање 63 пројекта, у укупном износу од 15.000.000,00 динара.

- Када смо решили да распишемо овај јединствени конкурс, не само у Војводини, него и у читавој Републици, циљ нам је био да обезбедимо боље услове за рад омладинских домова, омладинских организација и организација за младе, а да домовима културе у мањим местима вратимо стари сјај. Чињеница да је на овај конкурс пристигао велики број пројекта, показује да смо препознали још један од горућих проблема у раду омладинских организација – казала је секретарка Мариника Тепић приликом уручења уговора о финансирању пројеката.

По истом конкурсу одобрени пројекти још три сомборске организације

По  конкурсу  за санацију, адаптацију и опремање простора за рад омладинских организација, организација за младе, омладинских домова и домова културе, средства су одобрена и  Сомборском едукативном центру (200.000,00 динара за адаптацију клуба за децу и младе), Удружењу организација техничке културе Сомбор (200.000,00 динара за уређење простора за окупљање младих) и УГ „АКТ“ из Бездана (28.000,00 за опремање канцеларије за рад).

    Ко је на мрежи: 42 гостију и нема пријављених чланова