ОВОГ ВИКЕНДА У СОМБОРУ ДЕВЕТИ ФЕСТИВАЛ "ШАРЕНИ ВОКАЛИ"

 

Девети по реду Дечији музички фестивал „Шарени вокали” биће одржан 03. марта 2018. године у Нродном позоришту Сомбор. За овај фестивал стигао је велики број пријава, а након селекције одлучено је да ће ове године на фестивалу запевати 24 малишана. Списак свих учесника можете погледати ОВДЕ. На фестивалу ће поред деце из Србије наступити и малишани из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Дечији музички фестивал "Шарени вокали" је настао 2010. године, када је Сомборско певачко друштво славило велики јубилеј, 140 година непрекидног рада. Такмичење је организовано у три узрасне категорије:

I категорија - учесници од 7 до 9 година
II категорија - учесници од 10 до 12 година
III категорија - учесници од 13 до 15 година

Сваки такмичар пева једну песму уживо коју изводи уз музичку матрицу.

Учеснике оцењује стручни жири по принципу бодовања гласовне чистоће и интонације, сценског наступа и интерпретације песме коју такмичар изводи. Додељују се три награде, награда за интерпретацију и гран при Фестивала. Једну награду додељује публика гласањем по принципу заокруживања редног броја такмичара након чега се гласови сакупљају, а после такмичарског дела програма пребројавају.

Свечано отварање овогодишњег фестивала заказано је за 12 сати, након чега ће уследити такмичарски наступи ученика. Додела награда најбољима и затварање фестивала најављено је за 19 сати, када ће бити уприличен и ревијални наступ ученика.

Организатор програма је сомборско певачко друштво, а покровитељ је град Сомбор. Карте се у претпродаји могу купити на билетарници Народног позоришта.

    Ко је на мрежи: 36 гостију и нема пријављених чланова